سلامت > نظام سلامت

۳۰ الی ۵۰ درصد هزینه‌های درمان از جیب مردم پرداخت می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، امروز نشست خبری با حضور علی جعفریان مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت در وزارت بهداشت و درمان و آموزش برگزار شد.

جعفریان گفت: در حوزه پرداخت از جیب مردم اگر بیماران بیمه باشند که ۱۰ درصد پرداخت خواهد شد اما به طور کلی بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است. تورم و تغییرات نرخ ارز در تعرفه گذاری دیده نمی‌شود و گردش مالی سیستم درمانی مختل می‌شود و اگر هزینه را از بیمار دریافت نکند آن سیستم تعطیل خواهد شد. تعرفه از ابتدای سال تا پایان سال متغیر است اما مصوبه تصویب شده تغییری نمی‌کند.

وی اذعان داشت: حدود ۸۰ همت واگذاری از طرف دولت به وزارت بهداشت می‌آید تا کسری‌ها را بتوان جبران کرد.

جعفری درباره تکمیل انتصابات اظهار داشت: کمیته انتصابات پیشنهادات را بررسی و معرفی می‌شوند، اما وزیر اسرار دارند با تفاهم بین افراد و استانداری افراد تعیین شود و به یک اجماع نسبی برسد.

وی ادامه داد: مکانیسمی که رئیس دانشگاه را انتخاب می‌کنیم مکانیسم درستی نیست. حدود ۱۰ سال است که وزیر بهداشت و وزیر علوم هیئت امنا را انتخاب می‌کنند. بنده پیشنهاد دادم که بخشی از این افراد از خود دانشگاه انتخاب شود. اینگونه با تغییر دولت جدید هیئت امنا می‌تواند به وزارت افرادی را معرفی کند. طرح اولیه در شورای انقلاب فرهنگی مطرح شده و اگر به تصویب برسد این برای جامعه دانشگاهی ما قدمی مثبت خواهد بود.

جعفریان در مورد افزایش زیرساخت‌ها بیان کرد: در سال ۱۳۶۰ یازده هزار و پانصد و شانزده پزشک در کشور داشتیم و در ۱۴۰۰ صد و چهل و هفت هزار و چهل و چهار پزشک وجود دارد. این رقم ۱۴.۰۴ برابر شده است. ظرفیت را خیلی گسترش داده‌ایم. بعد از تشکیل وزارت بهداشت امروزه ۱۶۶ هزار و ۹۱۲ پزشک و ۴۷ هزار و ۴۹۰ دندانپزشک در کشور وجود دارد. سال ۱۴۰۰ آمار به ۱۴۷ هزار پزشک، سال ۱۴۱۰ تعداد بازدید به ۲۰۰ هزار پزشک در کشور وجود خواهد داشت.

وی اذعان کرد: گروه پزشکی جز گروه‌هایی است که آموزش آن معطوف به هدف است. هزینه مادی زیادی دارد.

وی ادامه داد: ما اگر نتوانیم پزشک را در کشور نگه داریم این یک آسیب بزرگ است. اگر کشور نیاز دارد و آموزش رایگان نیز در اختیارشان می‌گذاریم، نباید از توانمندی آنان چشم پوشی کنیم. برای افزایش ظرفیت طبق یک براورد در سال ۱۴۰۲، حدود ۱۷ همت برای زیرساخت فیزیکی نیاز داشتیم ولی هیچ‌گاه در بودجه وزارت بهداشت دیده نشده است. اگر این روند ادامه پیدا کند ما نمی‌توانیم این مشکل را حل کنیم.

شورای عالی و جانشین وزیر بهداشت افزود: امروزه با توجه به براورد سال ۱۴۰۲ بدون داشتن زیر ساخت، هزینه جاری تحصیل هر دانشجو سالی ۳۰۰،۴۰۰ میلیون می‌شود. اگر قرار است فرد با سواد تربیت کنیم ولی زیر ساخت غلطی داشته باشیم نمی‌توانیم مشکل را حل کنیم.

منبع خبرگزاری مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا