زندگی > تندرستی

گرم‌ نکردن قبل از ورزش، این بلاها را سرتان می‌آورد



به گزارش همشهری‌آنلاین، شاید شما هم بارها شنیده باشید که متخصصان ورزش و مربیان باشگاه همیشه تاکید می‌کنند که قبل از شروع ورزش حتما بدن خود را گرم کنید. متاسفانه خیلی از افرادی که در هفته چند بار با وسایل بدنسازی یا در سایر رشته‌ها ورزش می‌کنند، این نکته را جدی نمی گیرند و خیلی ساده و بی‌اهمیت با آن برخورد می‌کنند.

اهمیت گرم‌ کردن بدن یا WarmUp قبل از ورزش تا حدی زیاد است که اگر این کار را نکنید، عضلات شما سفت و غیرمنعطف باقی می‌مانند و احتمال پارگی، کشیدگی یا گرفتگی آنها بالا می‌رود. همچنین فشار ناگهانی به مفاصل و تاندون‌ها می‌تواند منجر به آسیب‌هایی مثل التهاب تاندون، پیچ‌خوردگی و حتی آسیب‌های جدی‌تر شود. از طرف دیگر، قلب و سیستم تنفسی هم تحت فشار شدید قرار می‌گیرند که می‌تواند باعث افزایش ناگهانی ضربان قلب و مشکلات قلبی شود.

بنابراین گرم‌کردن بخش مهمی از هر برنامه ورزشی است که نه‌ تنها عملکرد فرد را بهبود می‌بخشد، بلکه از آسیب‌های احتمالی هم جلوگیری می‌کند.

۵ دلیل برای این که قبل از ورزش حتما گرم کنید

گرم ‌کردن، یکی از ضروری‌ترین کارها قبل از شروع تمرینات ورزشی است که بدن را برای فعالیت‌های شدید آماده می‌کند. این مرحله شامل حرکات سبک و تدریجی است که باعث افزایش دمای بدن، افزایش گردش خون، بهبود عملکرد عضلات و کاهش خطر آسیب‌دیدگی ماهیچه‌ها می‌شود.

خیلی از ورزشکاران مبتدی تمایل دارند هرچه زودتر تمرینات ورزشی خود را شروع کنند و به همین دلیل اغلب گرم کردن را سرسری می‌گیرند. درحالی‌که اگر هدف ما از ورزش کردن حفظ سلامت بدن است، باید تمام اصول آن را رعایت کنیم.

در این گزارش ۵ دلیل اصلی اهمیت گرم‌ کردن بدن قبل از شروع تمرینات اصلی ورزشی را عنوان می‌کنیم تا بدانید در صورت گرم نکردن چه خطراتی می‌تواند سلامت شما را نشانه بگیرند.

افزایش جریان خون و اکسیژن‌رسانی به عضلات:

گرم‌ کردن باعث گشاد شدن عروق خونی و افزایش گردش خون می‌شود. این باعث می‌شود که اکسیژن و مواد مغذی بیشتری به عضلات برسد و توانایی آنها برای انجام فعالیت‌های شدید بیشتر شود. در نتیجه هم عملکرد ورزشی بهتر خواهد شد و هم خستگی دیرتر اتفاق می‌افتد.

افزایش انعطاف‌پذیری و کاهش خطر آسیب‌دیدگی:

حرکات کششی و گرم‌ کردن تدریجی باعث افزایش انعطاف‌پذیری عضلات و مفاصل می‌شود. عضلات سرد و سفت بیشتر در معرض پارگی و کشیدگی هستند، اما گرم ‌کردن به کاهش خشکی عضلات و بهبود دامنه حرکتی مفاصل کمک می‌کند. این امر از آسیب‌هایی مثل پارگی عضلات و کشیدگی تاندون‌ها جلوگیری می‌کند.

بهبود عملکرد سیستم عصبی و هماهنگی عضلانی:

گرم‌ کردن باعث فعال شدن سیستم عصبی مرکزی می‌شود و ارتباط بین مغز و عضلات را بهبود می‌بخشد. درنتیجه واکنش‌ها سریع‌تر و هماهنگی حرکات بهتر خواهد شد.

کاهش استرس ناگهانی روی قلب:

شروع ناگهانی تمرینات ورزشیِ شدید بدون گرم‌ کردن می‌تواند فشار زیادی به قلب وارد کند و حتی باعث تنگ شدن نفس شما شود. اما گرم ‌کردن به بدن اجازه می‌دهد تا به تدریج به تغییرات فیزیولوژیکی عادت کند و ضربان قلب را به صورت کنترل‌شده افزایش دهد. این کار از استرس ناگهانی روی قلب جلوگیری کرده و از مشکلات قلبی بالقوه جلوگیری می‌کند.

افزایش دمای بدن و بهبود عملکرد آنزیم‌های عضلانی:

با افزایش دمای بدن، آنزیم‌های مرتبط با تولید انرژی در عضلات بهتر عمل می‌کنند. این موضوع به افزایش توان و قدرت عضلانی کمک می‌کند و باعث بهبود عملکرد ورزشی می‌شود. همچنین عضلات گرم کارایی بیشتری دارند و در برابر خستگی مقاوم‌تر هستند. یعنی دیرتر احساس خستگی می‌کنید و بعد از ورزش هم روحیه بهتری دارید.

بیشتر بخوانید؛

  • ورزش کردن چطور اعتماد به نفس ما را بالا می‌برد؟

  • خطرات دم و بازدم غلط در تمرینات ورزشی

  • افرادی که موقع ورزش عرق نمی‌کنند، وزن کم نمی‌کنند؟

چند دقیقه خود را گرم کنیم؟

با توجه به تمام دلایلی که عنوان شد، لازم است قبل از شروع هر برنامه ورزشی‌، ۵ تا ۱۰ دقیقه بدن‌تان را گرم کنید. یادتان باشد گرم کردن به این معنی نیست که هر نرمشی که دلتان خواست انجام دهید. بلکه باید این کار را با هدف و برنامه انجام دهید. یعنی باید نواحی و مفاصلی را گرم کنید که قرار است طی تمرینات ورزشی تحت فشار قرار گیرند. وگرنه گرم کردن، کار بی‌فایده و بی‌نتیجه‌ای خواهد بود و حتما ضررهای آن را در طولانی‌مدت خواهید دید.

لازم نیست حتما نرمش ها و حرکات ورزشیِ پیچیده‌ای برای گرم کردن انجام دهید. فقط کافی است حرکاتِ درستی که منجر به افزایش گردش خون در عضلات تحت فشار می‌شود، را انجام دهید و بعد فعالیت ورزشی اصلی خود را شروع کنید. یادتان باشد گرم کردن، یک مرحله جدا یا اضافه نیست. بلکه مقدمه و مرحله‌ی اولِ هر رشته ورزشی است.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا