سلامت > نظام سلامت

رنگ بندی استان ها در میزان تصادفات با مدل کرونا

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبدا، حسین کرمانپور، در اجلاس رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور که روز پنج شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴، در ستاد مرکزی وزارت بهداشت برگزار شد، با بیان اینکه پویش ملی «نه به تصادف!» به ریاست رئیس جمهوری و مدیریت وزیر بهداشت برگزار شد، افزود: مفهوم پویش آگاهی بخشی و تغییر رفتار است که بخش تغییر رفتار آن کار بسیار بزرگی است که تحقق آن به مؤلفه‌های زیادی بستگی دارد.

وی، هدف غایی پویش «نه به تصادف!» را کاهش مرگ و میرهای ناشی از تصادفات اعلام و اظهار کرد: این هدف بزرگ طی چند سال اجرای پویش محقق می‌شود نه ۲۰ روز؛ که امیدواریم طی چند سال به این هدف برسیم.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت و معاون اجرایی پویش ملی «نه به تصادف!» راه اندازی سامانه پویش «نه به تصادف!» برای رصد اتفاقات پویش را مورد اشاره قرار داد و اظهار کرد: بر اساس مدل کرونا استان‌ها را در میزان تصادفات و مرگ و میرها رنگ بندی کردیم که سه استان فارس، کرمان و سیستان و بلوچستان در مرگ و میرها و استان‌های خراسان رضوی و فارس در بیشترین تصادفات رنگ قرمز را دارا بودند که همین جا از رؤسای دانشگاه‌های آنها می‌خواهیم در این خصوص برنامه ریزی کنند.

کرمانپور، استان کهگیلویه و بویراحمد، شهرکرد و بوشهر را شهرهایی با کمترین تصادفات عنوان کرد و خواستار نگهداری همین وضعیت شد و گفت: در نظرسنجی ۱۰.۲ درصد افراد برخلاف توصیه‌ها گفته اند هر زمان در رانندگی احساس خستگی کنند به جای استراحت، سعی می‌کنند زودتر به مقصد برسند که این کار بسیار خطرناکی است.

وی با تاکید بر فرهنگسازی در رانندگی، خاطرنشان کرد: حدود ۲۰ درصد افراد گفته اند اگر راه کوتاه باشد کمربند ایمنی نمی‌بندند!

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت و معاون اجرایی پویش ملی «نه به تصادف!» گفت: در این نظرسنجی حدود ۷۶ درصد افراد اعلام کرده اند کمربند ایمنی می‌بندند ولی حدود ۲.۳ درصد افراد هم اصلاً از کمربند ایمنی استفاده نمی‌کنند.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت و معاون اجرایی پویش ملی «نه به تصادف!» خاطرنشان کرد: ورود صدا و سیما به پویش ملی «نه به تصادف!» نیز در برجسته سازی پویش اثربخش بود.

کرمانپور با اعلام اینکه بیش از ۴ میلیون زیرنویس برای این پویش در برنامه‌های صدا و سیما انجام شد، یادآور شد: گزارشات و نمایش‌های تلویزیونی این پویش در تلویزیون مجموعاً ۵۵ میلیون بار دیده شد که بی نظیر است.

وی حمایت چهره‌های مطرح ورزشی و هنری از این پویش را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: ۱۵۰ وب سایت، ۲۰۰ اپلیکیشن، ۲۰ میلیون نمایش برنامه‌های تصویری و ۵۰۰ میلیون نمایش پیام در فضای مجازی، از دیگر دستاوردهای پویش “نه به تصادف! ” بود.

کرمانپور در پایان، پایش فعالیت دانشگاه‌ها و همچنین آموزش ۷۰۰ هزار دانش آموز و ۸۱ هزار دانشجو در پویش «نه به تصادف!» به همت معاونت بهداشت دانشگاه‌ها را برگ افتخار دیگری از این پویش ملی برشمرد و تاکید کرد: این پویش نشان داد باید حکمرانی سلامت را در کشور جا بیندازیم تا بتوانیم برنامه‌های بزرگ‌تری مانند پزشکی خانواده را بهتر اجرا کرده و پرچم سلامت را برافرازیم.

منبع خبرگزاری مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا