اخبار اجتماعی > بهداشت و درمان

چرا جوانان دچار خونریزی مغزی می‌شوند؟


همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: آمار سکته مغزی به عنوان یکی از علل اصلی خونریزی مغزی در ایران بسیار عجیب و بالاست. محمدرضا عزیزی متخصص مغز و اعصاب و مدیرکل آموزش سازمان نظام پزشکی در این باره می‌گوید: روزانه بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر در کشور دچار سکته مغزی می‌شوند. بنابراین، خیلی مهم است که در زمینه بیماری‌های مغز و اعصاب، اطلاع رسانی شود.

به دلیل آمار بالای سکته مغزی در ایران و عوارض ناگوار خونریزی ناشی از آن آگاهی از دلایل خونریزی مغزی و شیوه تشخیص و درمان آن ضروری است. خونریزی مغزی زمانی اتفاق می‌افتد که رگ خونی می‌ترکد و منجر به افزایش فشار و آسیب احتمالی به مغز می‌شود. عواملی که باعث خونریزی مغزی در جوانان می‌شوند عبارتند از فشار خون بالا، ضربه به سر (سقوط، تصادف، آسیب ورزشی)، آنوریسم (ضعف عروق خونی)، تومور مغزی، اختلالات لخته شدن خون و سکته مغزی.

علائم خونریزی مغزی

علائم شایع عبارتند از سردرد شدید ناگهانی، تهوع و استفراغ، حساسیت به نور، سفتی گردن، تشنج، ضعف در بازوها و پاها، گزگز یا بی‌حسی، ناتوانی در بلع، مشکل در تنفس، از دست دادن مهارت‌های حرکتی، تنگی نفس، لرزش دست، از دست دادن تعادل، سرگیجه، ضعف و بی‌هوشی. از دست دادن هوشیاری اگر به موقع درمان نشود، می‌تواند منجر به ناتوانی طولانی مدت، از دست دادن کامل عملکرد مغز یا حتی مرگ شود.

دلایل خونریزی مغزی در جوانان

چرا جوانان دچار خونریزی مغزی می‌شوند؟

خونریزی‌های مغزی در حال حاضر به طور معمول در جوانان دیده می‌شود یک موضوع نگران کننده و یک واقعیت نگران کننده است. متاسفانه شیوع فشار خون بالا کنترل نشده به دلیل عادات غذایی ناسالم، مصرف بیش از حد نمک و عدم فعالیت بدنی منجر به افزایش قابل توجهی در موارد خونریزی مغزی شده است. علاوه بر این، استرس فشار خون را نیز افزایش می‌دهد و رگ‌های خونی ضعیف به مرور زمان باعث خونریزی مغزی می‌شود. استعمال دخانیات، الکل، مصرف نوشیدنی‌های انرژی زا و سوء مصرف مواد مخدر به اسیب به سلامت عروقی کمک می‌کند و احتمال خونریزی مغزی را افزایش می‌دهد. افزایش روند تمرینات شدید و استفاده از مواد افزایش دهنده عملکرد، حوادثی که باعث ضربه به سر می شوند، تومورهای مغزی، سکته مغزی، آنوریسم (رگ های خونی ضعیف) و حتی شرایط مادرزادی تشخیص داده نشده مانند ناهنجاری‌های شریانی وریدی (AVMs) از علل بالقوه خونریزی مغزی هستند.

شیوه تشخیص و درمان

سی تی اسکن و MRI می‌تواند به شناسایی خونریزی داخلی در مغز کمک کند. پس از تشخیص متخصص بلافاصله درمان را آغاز می‌کند. به یاد داشته باشید که خونریزی مغزی یک اورژانس پزشکی است و مداخله به موقع باعث افزایش میزان بقا و کاهش عوارض و ناتوانی مادام العمر می‌شود. شناخت علائم هشداردهنده مانند ضعف ناگهانی، تکلم نامفهوم و سردردهای شدید در پیشگیری از سکته مغزی و خونریزی ناشی از آن مفید خواهد بود. درمان فوری خونریزی مغزی شامل داروهایی برای کنترل خونریزی، جراحی (کرانیوتومی) برای کاهش فشار و درمان توانبخشی برای جلوگیری از آسیب و ناتوانی طولانی مدت است.

راه‌های پیشگیری

گسترش آگاهی در مورد عوامل خطر، آموزش مردم در مورد حفظ سبک زندگی سالم و معاینات منظم سلامت تا حد زیادی از سکته مغزی و خونریزی مغزی ناشی از آن کمک می‌کند. علاوه بر این، نظارت بر فشار خون و مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک، کنترل استرس، اجتناب از سیگار کشیدن یا مصرف الکل برای جوانان و درمان هرگونه اختلال انعقادی برای جوانان ضروری است. هنگام مسافرت با استفاده از کلاه ایمنی یا در حین ورزش با اطمینان از استفاده از وسایل ورزشی مناسب برای جلوگیری از ضربه به سر، اقدامات احتیاطی لازم را انجام دهید.

بیشتر بخوانید:

  • راه‌های پیشگیری از سکته مغزی
  • چه نوشیدنی‌هایی خطر سکته مغزی را افزایش می‌دهند؟



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا