سلامت > درمان

هر فرد ۸۵ درصد احتمال ابتلاء به کمردرد را دارد

ارتباط فردا: محمدحسین دلشاد فلوشیپ درد و دبیر انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران، پیرامون دردهای کمری اظهار کرد: بعد از سرماخوردگی دومین علتی که یک فرد در طول زندگی به پزشک مراجعه می‌کند کمر درد است که نشان از شیوع بالای این درد دارد.

دلشاد اذعان کرد: در یک مطالعه انجام شده در ایران، در جمعیت کشورمان، هر ایرانی ۸۵ درصد احتمال دارد به کمردرد مبتلا شود که بیشتر از ۲۵ درصد این کمردردها مزمن می‌شوند که حداقل به مدت ۳ ماه طول می‌انجامد.

وی با تاکید بر این مهم که الگوی نامناسب زندگی یکی از عوامل بروز کمردرد است، ادامه داد: داشتن یک زندگی شهرنشینی، ساعت‌ها نشستن و دوری از فعالیت‌های ورزشی و تغذیه نامناسب عوامل مهم در بروز این موضوع است.

وی خاطر نشان کرد: تب مالت یک بیماری است که در ایران به دلیل استفاده از لبنیات محلی شیوع پیدا کرده است یکی از علت‌های مهم که پیگیری نشود و مزمن می‌شود این است که ستون فقرات را درگیر می‌کند.

این فلوشیپ درد در ادامه گفت: سیاتیک بزرگترین عصب بدن است که از چند رشته عصبی از کمر تشکیل شده است با درگیر شدن عصب سیاتیک، درد کمر تا مچ پا ادامه پیدا می‌کند که درد آزاردهنده‌ای خواهد بود.

دلشاد ادامه داد: ۹۰ درصد این موارد با استفاده از مسکن‌ها و استراحت درمان می‌شود.

وی افزود: الگوی درد بسیار مهم است رشته فوق تخصصی درد منشأ کمردرد را مشخص می‌کند لذا در مرحله اول کمردرد به فرد توصیه می‌شود به پزشک مراجعه و بیمار معاینه شود. درد در دنیا بسیار مهم است زیرا معیاری برای اندازه‌گیری درد یک بیمار وجود ندارد درد تنها علامتی است که بیمار مطرح می‌کند و اندازه درد خود را به یک پزشک می‌گوید.

دلشاد بیان کرد: در ایران دسترسی به اقدامات تصویربرداری بسیار سهل الاوصول است اما ممکن است بیمار نیاز به آن نداشته باشد؛ لذا معاینه بیمار بسیار اهمیت دارد.

دبیر انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران مطرح کرد: برای کمردردهایی که با بی‌اختیاری ادرار و مدفوع همراه هستند نیاز به جراحی وجود دارد لذا حضور جراحان مغز و اعصاب در این زمینه بسیار کمک کننده است. در این صورت بیمار درد بسیار زیادی را تحمل می‌کند و اندام‌های تحتانی بیمار حس ندارد.

دلشاد در ادامه تصریح کرد: تزریق کورتن در کمر نگرانی ندارد استفاده از کورتن آسیب پایینی دارد و دز پایینی است که به بیمار تزریق می‌شود.
این فلوشیپ درد با اشاره به دردهایی که نیاز به مداخلات بیشتر دارند گفت: اگر کمردرد بیماری با مسکن، استراحت، آب درمانی خوب نشود از روش‌های نوین و نوظهور استفاده می‌شود؛ در این صورت از طریق بلوک‌های ریشه‌ای، تزریق اپیدورال انجام و یا با استفاده از امواج، ریشه درد مشخص می‌شود.

وی اظهار داشت: کمردرد در سنین کودکان و نوجوان هم دیده می‌شود که باید آن را جدی بگیریم؛ اگر کمردرد، بیمار را از خواب بیدار کند نیز باید جدی گرفته شود.

دبیر انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران بیان کرد: افرادی که دارای آرتروز زودرس مفاصل شده‌اند دردهای طولانی را تحمل می‌کنند این امر باعث تغییر شکل مفاصل می‌شود که با معاینه می‌توان از روش‌های غیر جراحی برای درمان استفاده کرد.

وی با اشاره به ساییدگی مهره کمر نیز اذعان کرد: در ساییدگی، دیسک بین ۲ مهره ستون فقرات، آب خود را از دست می‌دهد که با کاهش ارتفاع فاصله بین دو استخوان کم می‌شود در این صورت فوق تخصصان درد، عصب‌های مربوط به این مفاصل را از بین می‌برند و درد آرام می‌شود.

دلشاد در ادامه با اشاره به دردهای گردن افزود: متأسفانه به دلیل الگوی نامناسب و استفاده از موبایل گردن درد ایجاد می‌شود که باید شیوع آن را جدی گرفت. گردن دردی که به دست‌ها انتشار پیدا کرد در انگشتان بی‌حسی، کرختی، گز گز، سوزن سوزن شدن و بی‌خوابی احساس شد، باید پیگیری شود.

به گفته وی نوع بالشی که استفاده می‌شود بسیار مهم است در استفاده از یک بالش باید ستون فقرات گردنی در راستای ستون فقرات قفسه سینه قرار بگیرد.

منبع خبرگزاری مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا