مددکاران بیمارستانی چه خدماتی به بیماران ارائه میدهند؟
سیدمحمد حسین جوادی رئیس اداره مددکاری وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد کاهش هزینههای بیماران توسط مددکاران اجتماعی گفت: طبق مطالعاتی که انجام شده یکی از اثربخشیهای حرفهای که بر ذمه مددکار اجتماعی، کاهش هزینههای کمرشکن سلامت است. این اثربخشی کمک شایانی را به بیمار میکند به طوری که بیمار با بهبودی کامل و بدون دغدغه برای پرداخت هزینه فقط روی درمان خود تمرکز میکند.
نقش مددکار اجتماعی در نظام سلامت
رئیس اداره مددکاری وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در ادامه گفت: مددکاران اجتماعی در نظام سلامت بسیار مؤثر هستند، اثربخشی مددکاران در کاهش استرس و تنشهای بیماران و خانوادههای آنها در بهبودی بیماری بسیار کمک کننده است. همچنین در مورد بازگشت به بیمارستان مددکاران مؤثر هستند به طوری که این بازگشت به بیمارستان حدود ۴ برابر کاهش پیدا کرده است.
وی افزود: امروزه ۷۴ استاندارد برای افزایش نیروی انسانی در وزارتخانه کارسنجی شده است، به دنبال این هستیم تا بتوانیم تعداد مددکاران اجتماعی را متناسب با نیاز کشور افزایش دهیم. یعنی برای بیمارستانها بخش کودک یا بخش سلامت روان بخشی را پوشش دادهایم. به ازای هر ۳۰ بیمار یک مددکار اجتماعی داریم اما در برنامههای جدید این است که تعداد مددکاران را افزایش دهیم.
چالشهای مددکاری
جوادی در مورد همکاریهای بین بخشی با مددکاران اجتماعی بیان کرد: زمانی که مددکاران خدمات خود را به پایان میرسانند، بعد از ترخیص باید توسط نهادها حمایت و پیگیری شوند، بدین منظور که وقتی یک سالمند یا یک کودک که مورد آزار قرار گرفته است از بیمارستان ترخیص میشود باید تحت حمایت بهزیستی و بخشهای ذیربط قرار گیرد، اگر این عدم ناهماهنگی ادامه یابد تمام بررسیهای مددکاران عقیم باقی خواهد ماند. لذا توسعه همکاری بین بخشی یک چالش بسیار مهم در بین مددکاران اجتماعی است.
کمبود مددکار اجتماعی
جوادی خاطر نشان کرد: یکی از کمبودهای موجود تربیت مددکاران اجتماعی در استانهای مختلف است. ۱۵ هیئت علمی در دانشگاه علوم پزشکی وجود دارد اما در حال حاضر ۶ دانشگاه فعال در رشته مددکاری وجود دارد. دارند. تلاش ما این است که با حمایت وزارت بهداشت نیروی انسانی را در رشته مددکاری افزایش دهیم.
منبع خبرگزاری مهر