فواید چای سبز برای سلامتی
به گزارش ایسنا، چای سبز برخلاف قهوه یا حتی چای سیاه، فقط مقدار کمی کافئین ــ بین ۳۰ تا ۵۰ میلیگرم در هر فنجان ــ دارد. بنابراین میتوان بدون نگرانی از عوارض جانبی احتمالی ناشی از نوشیدن بیش از حد چای مانند بیقراری یا افزایش ضربان قلب، از مزیتهای چای سبز بهرهمند شد.
در ادامه به چند مورد از فواید این نوشیدنی خواهیم پرداخت.
چای سبز میتواند خطر برخی سرطانها را کاهش دهد
چای سبز مقدار قابلتوجهی آنتی اکسیدان دارد که در کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب، عوامل خطر در ابتلا به سرطان، موثرند. چای سبز ۳۰ درصد از انواع پلیفنولها را دارد؛ گروهی از فلاوانولها که سرشار از آنتیاکسیداناند. چای سبز بهطور خاص با کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان، سرطان پروستات و سرطان روده بزرگ مرتبط است.
چای سبز میتواند از دیابت نوع ۲ جلوگیری کند
دیابت نوع ۲ یکی از شایعترین بیماریها است که هر ساله میلیونها نفر در سراسر جهان به آن مبتلا میشوند. وقتی فردی به دیابت نوع ۲ مبتلا است، سلولهای بدنش به طور طبیعی به انسولین پاسخ نمیدهند که مقاومت به انسولین ایجاد میکند. نتایج یک فراتحلیل که سال ۲۰۱۳ در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شد، نشان داد که چای سبز میتواند مقاومت به انسولین و سطح قند خون را کاهش دهد. محققان همچنین دریافتند که نوشیدن چهار فنجان چای سبز در روز به کاهش وزن و فشار خون بیماران مبتلا به دیابت کمک میکند.
چای سبز میتواند باعث کاهش وزن شود
به گزارش ایندیپندنت، کافئین موجود در چای سبز به عنوان یک محرک عمل میکند که تحقیقات نشان میدهند میتواند به سوزاندن چربی کمک کند. یک مرور سازمانیافته در سال ۲۰۱۹ از چندین آزمایش کنترلشده تصادفی نشان داد که مصرف کافئین ممکن است واقعا به کاهش وزن، کاهش چربی بدن و شاخص توده بدنی کمک کند.
چای سبز میتواند مشکلات قلبی را کاهش دهد
چای سبز از فلاونوئیدها سرشار است؛ گروهی از مواد طبیعی که معمولا در میوهها، سبزیجات و چای یافت میشوند. این فلاونوئیدها میتوانند با کاهش التهاب، کاهش سطح کلسترول خون و موارد دیگر در بهبود سلامت قلب نقش مهمی ایفا کنند. طبق نتایج فراتحلیلی که سال ۲۰۱۴ در مجله گزارشهای علمی منتشر شد، مصرف چای سبز به دلیل داشتن کاتچینها، بخشی از خانواده پلی فنولها (آنتی اکسیدانها)، برای کاهش فشار خون مفید است.
انتهای پیام
منبع: خبرگزاری ایسنا