فرجام سرسپردگی | آمریکا اوکراین را فروخت!
همشهری آنلاین: شهری که حدود ۶۰۰ سال پیش توسط جد بزرگ سعودیها در دل یک صحرای ریگزار تاسیس شد و سپس در سال ۱۷۷۴ با نام شهر «الدرعیه» محل بیعت و هم پیمانی «محمد بن سعود » و «محمد بن عبدالوهاب» شد، قرار است به زودی مکانی تاریخی برای تعیین تکلیف دولت اروپایی اوکراین شود. از اوکراین تا شهر تاریخی درعیه در نزدیکی ریاض، پایتخت عربستان حدود ۴۷۰۰ کیلومتر فاصله زمینی است و طی این مسافت با هواپیما نیز حدود ۱۰ ساعت زمان میبرد. در واقع قلعه خشت و گلی درعیه در عربستان سعودی و بافت جمعیتی این منطقه نه هیچ شباهتی به روسیه دارد و نه اوکراین، اما این تفاوت مهم نیست. مهم آن است که رئیس جمهور جنجالی آمریکا، یعنی «دونالد ترامپ» میخواهد معامله با روسیه بر سر اوکراین را در عربستان سعودی به سرانجام برساند. برای ترامپ نه اوکراین مهم است نه زلنسکی و نه مردم اوکراین. دولت آمریکا فقط بدنبال منافع خود است، حتی اگر تامین منافع با قربانی کردن نزدیکترین متحدانش از جمله اوکراین انجام شود.
مذاکرات مقدماتی در عربستان
آن گونه که رسانهها خبر دادهاند، از دو روز گذشته هیئتهای آمریکایی و روسی مذاکرات مقدماتی خود در عربستان سعودی را آغاز کردهاند:
آغاز مذاکرات مقدماتی در عربستان سعودی: از روز سه شنبه ۳۰ بهمن ماه
ویژگی مذاکرات: اولین گفتگوی رو در روی مقامهای آمریکا و روسیه پس از جنگ اوکراین
طول مدت زمان مذاکرات مقدماتی: جریان داشتن مذاکرات ۴ ساعت در پشت درهای بسته و بدون ارائه جزئیات
شرکت کنندگان در مذاکرات مقدماتی: تیم روسیه شامل «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه، «یوری اوشاکوف» دستیار ارشد سیاست خارجی ولادیمیر پوتین، و «کریل دیمیتریف» مدیر عامل صندوق سرمایهگذاری مستقیم روسیه / تیم آمریکا شامل: «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه، «مایک والتز» مشاور امنیت ملی و «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه برای امور خاورمیانه
موضوعات مذاکره مقدماتی به نقل از مقامات روسی: «احیای کامل روابط روسیه و آمریکا»، «آمادگی برای مذاکرات احتمالی درباره بحران اوکراین» و «زمینهسازی برای دیداری میان پوتین و دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا» براساس گزارش خبرگزاری دولتی روسیه(تاس)
نتیجه مذاکرات: تامی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده که در مذاکرات مقدماتی روبیو و لاوروف موافقت کردند که «تیمهای ارشد مربوطه را برای پایان دادن به درگیری در اوکراین در اسرع وقت به شیوهای پایدار و قابل قبول برای همه طرفها منصوب کنند.»
محل مذاکرات اصلی: یک کاخ خشتی در شهر درعیه عربستان سعودی
طرفین مذاکرات اصلی: دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه
قربانی کردن اوکراین
برگزاری مذاکرات درباره اوکراین در عربستان سعودی در حالی است، که اوکراین به طور کامل از این مذاکرات کنار گذاشته شده است:
اوکراین دعوت نشده است: منابع ارشد دولت اوکراین به بیبیسی گفتهاند که این کشور برای شرکت در مذاکرات آمریکا و روسیه در ریاض دعوت نشده است.
«پیت هگست»، وزیر دفاع آمریکا: دیگر از تلاشهای اوکراین برای بازپسگیری تمام سرزمینهای از دست رفته از سال ۲۰۱۴ حمایت نمیکنیم.
درخواستهای روسیه در مذاکره با آمریکا: تعهد اوکراین به بیطرفی دائمی، خلع سلاح، نازیزدایی و پذیرش واقعیتهای سرزمینی (پذیرش استانهای شرقی اوکراین به عنوان سرزمین روسیه)
پیشنویس اولیه توافق صلح مورد نظر آمریکا درباره اوکراین:
اوکراین عضویت در ناتو را کنار بگذارد.
برخی از مناطق تحت اشغال روسیه از سال ۲۰۱۴، تحت کنترل مسکو باقی بمانند.
یک نیروی بینالمللی صلح، بدون حضور نیروهای آمریکایی، امنیت توافق را تضمین کند.
«ولادیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین: اگر آمریکا کمکهای خود به ما را قطع کند و یا این کمکها را به شدت کاهش دهد، ما نمیتوانیم بیش از ۶ ماه دوام بیاوریم.
ترامپ بدنبال استعمار اوکراین
روزنامه انگلیسی تلگراف سندی را فاش کرد که نشاندهنده نقشه محرمانه دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا برای به کنترل گرفتن اوکراین است. در این سند، نقشه ترامپ درباره اوکراین در این موارد خلاصه شده است:
تشکیل یک صندوق سرمایهگذاری مشترک میان آمریکا و اوکراین
برابری ارزش اقتصادی صندوق با منابع اوکراین از جمله منابع معدنی، منابع نفت و گاز، بنادر و سایر زیرساختها (طبق توافق)
تنظیم قوانین تجاری توافقنامه بدون توجه به اصول تضاد قوانین براساس قوانین تجارت نیویورک
دریافت ۵۰ درصد از درآمدهای اوکراین از استخراج منابع طبیعی توسط دولت آمریکا
دریافت ۵۰ درصد از ارزش مالی کلیه مجوزهای صادر شده معادن و منابع طبیعی اشخاص ثالث در اوکراین برای دولت آمریکا
کسب حق واگذاری و امتناع مجوزهای آینده در خرید مواد معدنی قابل صادرات برای آمریکا
کنترل تقریباً کامل آمریکا بر بازار کالا و اقتصاد منابع طبیعی اوکراین
کارشناسان تلگراف: شرایط تحمیل شده از سوی آمریکا علیه اوکراین معمولاً بر کشورهای متجاوز شکست خورده در جنگ تحمیل می شود و بدتر از تحریم های مالی اعمال شده بر آلمان و ژاپن پس از شکست آنها در سال ۱۹۴۵ است.
نظر ترامپ درباره مذاکرات درباره اوکراین: اوکراین بایستی به جاهطلبیهای خود برای عضویت در ناتو پایان دهد و سرزمینهای تصرف شده توسط مسکو را به روسیه واگذار کند.