فتح توچال از مسیرهای یازده گانه
همشهری آنلاین- مهدیه تقویراد: برای رسیدن به قله توچال ۱۱مسیر وجود دارد که درجه سختی آنها با یکدیگر متفاوت است. رشتهکوه توچال از جنوب به شهر تهران و از شمال به روستاهای آهار، شکراب و شهرستانک مشرف است. در این گزارش معروفترین مسیرهای کوهنوردی تا این قله را معرفی کردهایم.
مسیر دربند
موقعیت:میدان تجریش، میدان دربند، دربند
مناسب: مبتدی تا حرفهای
از دربند تا توچال
این مسیر از رایجترین و متداولترین مسیرها برای رسیدن به قله توچال است که حدود ۹کیلومتر طول دارد.مسیر دربند به قله توچال از میدان دربند آغاز میشود و پس از عبور از سربند، شیرپلا و سیاهسنگ به سمت قله ادامه پیدا میکند. مسیر شیب ملایمی دارد و برای کوهنوردان با سطح آمادگی جسمانی متوسط مناسب است. در این مسیر ۲راه برای رسیدن به قله دارید، میتوانید بعد از عبور از سربند از پلههای سمت چپ (کافهها و رستورانها) راه خود را ادامه دهید یا مسیر جاده آسفالته را انتخاب کنید. این مسیر از زیر خط تلهسیژ شما را به سمت قله میبرد.
مسیر دارآباد
موقعیت: انتهای خیابان دارآباد
مناسب: حرفهایها
کوهنوردی با شیب تند
این مسیر از دارآباد آغاز شده و پس از عبور از قلههای دارآباد و پیازچال به قله توچال میرسد. این مسیر حدود ۱۷کیلومتر طول و ۲۲۳۰متر ارتفاع دارد. برای عبور از این مسیر باید از سمت چپ دره دارآباد به سمت قله بروید. بخشی از این مسیر سنگلاخ است. بعد از رسیدن به آبشار دارآباد، راه خود را به سمت قله ادامه دهید. فاصله بین قله دارآباد تا قله توچال حدود ۹کیلومتر است. بعد از قله دارآباد شیب مسیر کمتر میشود. در خطالراس قله دارآباد به سمت توچال قله سیاهبند و قله لزون را میبینید. از قله لزون تا توچال ۳کیلومتر راه دارید.
مسیر پارک جمشیدیه
موقعیت: خیابان نیاوران، خیابان فیضیه، پارک جمشیدیه
مناسب: مبتدی تا حرفهای
فتح توچال از نیاوران
این مسیر از پارک جمشیدیه شروع شده و پس از گذر از کمپ کلکچال و دره پیازچال به قله پیازچال و سپس به قله توچال میرسد. مسیر کوهپیمایی از بوستان جمشیدیه به سمت قله توچال از داخل پارک یا میدانگاهی پشت بوستان آغاز میشود. مسیر دسترسی به قله کلکچال شیب ملایمی دارد. بعد از عبور از میدانگاهی و رسیدن به مسیر پاکوب، به یک چشمه میرسید. در ادامه شیب مسیر کمی بیشتر میشود. از قله کلکچال باید به سمت قله پیازچال بروید و از پیازچال تا قله توچال روی خطالراس کوه حرکت کنید تا توچال را فتح کنید.
مسیر چهارراه اوسون
موقعیت: میدان تجریش، میدان دربند، سربند
مناسب: حرفهایها
معرفی: این مسیر بهعنوان قدیمیترین مسیر کوهنوردی قله توچال شناخته میشود، از چهارراه اوسون آغاز و پس از عبور از دره اوسون و پناهگاه اسپید کمر به ایستگاه۷ و در نهایت به قله توچال میرسد.
کوهپیمایی در مسیر چشمه
بعد از عبور از ایستگاه تلهسیژ دربند در مسیر امامزاده ابراهیم(ع)، میتوانید تابلوی آبشار دوقلو و اوسون را ببینید. سمت چپ به سمت دره اوسون میرود. بعد از گذشتن از چشمه فراخلا به هتل اوسون میرسید. بعد از گذشتن از هتل به یک رودخانه و سپس چشمه اوسون میرسید. با کمی کوهپیمایی به سمت غرب به سنگهفت، هزارچم و گردنه شهرستانک و در نهایت به قله توچال میرسید.
مسیر ولنجک
موقعیت: بزرگراه شهید چمران، خیابان یمن، انتهای خیابان ولنجک
از پارکینگ تا ارتفاعات برفی
مسیر کوهنوردی از پارکینگ توچال در ولنجک آغاز میشود. حدود ۱۴کیلومتر باید طی کنید تا به قله برسید. در این مسیر از ایستگاههای مختلف تلهکابین، پناهگاهها و چشمهها عبور میکنید. مسیررسیدن به توچال از ولنجک ۲بخش دارد. بخش اول مسیر از پارکینگ تا ایستگاه پنجم تلهکابین که ۱۰کیلومتر طول آن است و میتوانید آن را بهصورت پیاده یا با استفاده از تلهکابین طی کنید. در این مسیر میتوانید از امکانات رفاهی مانند کافهها، رستورانها، آلاچیقها یا تاکسیهای برقی بهرهمند شوید.
از ایستگاه اول به ایستگاه دوم، میتوانید از تلهسیژ استفاده کنید. این بخش از مسیر بهدلیل شیب کم، مناسب برای پیادهرویهای سبک است. در این ایستگاه امکانات رفاهی مانند سرویس بهداشتی نیز موجود است. از ایستگاه سوم تا ایستگاه پنجم، مسیر به شیب بیشتری ادامه پیدا میکند. در این بخش، علاوه بر مسیر جادهای، میتوانید از مسیرهای پاکوب برای پیادهروی استفاده کنید. در ایستگاه پنجم، کافه و رستورانهایی وجود دارند که برای استراحت مناسب هستند.
۵کیلومتر تا قله
بخش دوم مسیر از ایستگاه پنجم تا قله است که پر شیبتر از مسیر اولی است و حدود ۵کیلومتر تا قله فاصله دارد. از ایستگاه پنجم به بعد مسیر پاکوب اصلی با شیب تندتری ادامه دارد. ایستگاه پنجم، به سمت ایستگاه هفتم که در ارتفاع ۳۷۵۰متری قرار دارد، حدود ۳.۲کیلومتر طول دارد و برخی از بخشهای آن در فصل زمستان ممکن است برفی و یخبندان باشد. در طول مسیر ولنجک به توچال، ایستگاههای مختلف تلهکابین و پناهگاهها وجود دارند که برای استراحت، رفع خستگی و دسترسی به امکانات اولیه مناسب هستند.