سلامت > بهداشت

سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، صفیه عشوری مقدم، عضو هیئت علمی اورژانس کشور و جراح زنان در رابطه با موضوع سقط جنین مکرر و بررسی علل و عوارض آن بیان داشت: برخی از مسائل سقط به کیفیت اسپرم بر می‌گردد و آزمایشات نشان می‌دهد که تا چه حدی وضعیت پدر در سقط مؤثر است.

وی با بیان اینکه بر اساس آمارها یک درصد بارداری‌های بانوان ممکن است دچار سقط مکرر شوند گفت: سقط مکرر یعنی خانم سه بار یا بیشتر دچار مشکل سقط شده باشد و حاملگی را زیر ۲۰ هفته به اتمام برساند.

عشوری مقدم تصریح کرد: مادرانی که دچار چاقی و دیابت هستند در معرض خطر سقط بیشتر قرار خواهد گرفت لذا توصیه می‌شود مادران سبک زندگی سالم را الگو زندگی قرار دهند و تغذیه سالم داشته و از قرار گرفتن در معرض آلاینده‌ها و افزایش وزن بی رویه در دوران بارداری پرهیز کنند و ورزش و فعالیت متناسب داشته باشند که این مهم می‌تواند احتمال سقط را کاهش دهد.

وی با تاکید بر اینکه عمده سقط‌ها علامت دار هستند و مادر با درد، لکه بینی و خونریزی متوجه شروع سقط می‌شود اظهار داشت: سقط‌ها به چند دسته تهدید به سقط، خودبه خودی، فراموش شده و عمدی دسته بندی می‌شود که لکه بینی در دوران بارداری در دسته تهدید به سقط قرار می‌گیرد و نیاز به بررسی‌ها و سونوگرافی‌ها و آزمایش‌های بیشتر است که می‌توان در این مرحله جلوی سقط را گرفت ولی اگر خونریزی زیاد باشد امکان سقط و از دست رفتن محصولات حاملگی وجود دارد.

عضو هیئت علمی اورژانس کشور و جراح زنان اظهار داشت: گاهی ممکن است سقط عفونی انجام شود که این مرحله عوارض سنگینی دارد و اگر اقدام به ختم بارداری‌های عمدی شده باشد، این علائم می‌تواند خطرناک و کشنده باشد.

سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم و سقط‌های بعدی

وی تصریح کرد: اقدام به سقط‌های عمدی موجب می‌شود در حاملگی‌های بعدی، دچار نارسایی دهانه رحم و از دست رفتن جنین‌های بعدی شوند.

عشوری مقدم اظهار داشت: بایستی مادران در صورت بروز هرگونه علائم به مراکز درمانی و یا پزشک متخصص مراجعه کنند.

این جراح زنان خاطر نشان کرد: تجربه سقط مکرر بسیار سخت است ولی با پیگیری و درمان تحت نظر پزشک احتمال باقی ماندن حاملگی پنجم و ششم در این زنان بالای ۵۰ درصد است.

هفته یازدهم بارداری، ایده آل ترین سن برای شناسایی اختلالات کروموزومی

نسترن تیموری، فوق تخصص طب مادر و جنین نیز در ادامه بیان داشت: اگر هدف از غربالگری شناسایی ناهنجاری‌ها و اختلالات کروموزومی باشد باید به صورت زودرس و به موقع یعنی قبل از رسیدن جنین به سن قانونی یعنی ۱۹ هفته انجام شود.

وی گفت: اولین غربالگری در سن ۱۱ هفته تا ۱۳ هفته و ۵ روز انجام می‌شود که این سن، سن ایده آل برای شناسایی اختلالات کروموزومی است

تیموری اظهار داشت: یک سری اختلالات هم در سن ۱۸ هفتگی شناسایی می‌شوند که برخی از این موارد شامل سقط قانونی می‌شود و برخی موارد نیز اجازه سقط به والدین داده نمی‌شود.

فوق تخصص طب مادر و جنین ادامه داد: اگر مادری سابقه قبلی سقط داشته باشد ملاحظاتی در بارداری‌ها و سونوگرافی‌های انجام می‌شود و برخی آزمایشات نیز قبل از بارداری بایستی انجام شود.

تلاش برای حفظ حیات جنین

رئیس اداره سلامت مادران مرکز جوانی جمعیت و سلامت خانواده مدارس معاونت بهداشتی وزارت بهداشت نیز در تشریح فعالیت‌های این معاونت بیان داشت: برای مهار سقط خود به خود برنامه‌ای سال گذشته در اداره سلامت مادران ابلاغ شد و برنامه‌ای برای پیشگیری از سقط عمدی جنین به عنوان حفظ حیات جنین به همکاران معاونت بهداشت ابلاغ شده و مقرر شده در صورت مراجعه مادر به مراکز بهداشتی برای سقط عمدی جنین به هر دلیل، همکاران به بررسی دلایل سقط پرداخته و با همکاری مراکز نفس مادر را از این تصمیم منصرف کنند.

وی اظهار داشت: در همین راستا نیز هفته آینده همایشی با همکاری جمعیت نفس، معاونت درمان و بهداشت وزارت بهداشت و معاونت مامایی در تهران برگزار می‌شود که به این مبحث پرداخته خواهد شد.

طاولی در پایان مصاحبه با رادیو گفت‌وگو بیان کرد: جمعیت نفس که به صورت مردم نهاد شکل گرفته بود با همکاری بسیج جامعه پزشکی همه گیر شده است و تلاش دارد مادر را از سقط جنین منصرف کند. همچنین در برنامه‌های ابلاغی برای حفظ حیات جنین، تلاش بر این است که مسئله فرهنگی جلوگیری از سقط جنین تبیین و مادر قانع شود که با اراده خود بارداری را به سلامت به اتمام برساند.

منبع خبرگزاری مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا