رژیم غذایی غنی از اُمگا ۳ در کُندی پیشرفت سرطان پروستات موثر است
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، دکتر «ویلیام آرونسون»، نویسنده این مطالعه و استاد اورولوژی در دانشگاه کالیفرنیا، خاطرنشان کرد: «بسیاری از مردان به تغییرات سبک زندگی، از جمله رژیم غذایی، برای کمک به مدیریت سرطان و جلوگیری از پیشرفت بیماری علاقه مند هستند.»
آرونسون گفت: «یافتههای ما نشان میدهد که تنظیم رژیم غذایی میتواند به طور بالقوه پیشرفت سرطان را کاهش دهد و زمان لازم را برای مداخلات تهاجمیتر افزایش دهد.»
همانطور که محققان توضیح دادند، تغییرات در دستورالعملهای درمان سرطان پروستات باعث میشود بسیاری از مردان مبتلا به تومورهای با رشد آهسته، به جای درمانهای ناتوانکننده، کنترل دقیق بر سرطان را انتخاب کنند.
با این حال، حدود نیمی از مردانی که «انتظار هوشیارانه» را انتخاب میکنند، طی پنج سال پس از تشخیص، به جراحی و / یا درمان دارویی برای تومور نیاز خواهند داشت.
آیا راههایی برای به تأخیر انداختن پیشرفت تومور وجود دارد؟
تیم آرونسون پی برد برخی مواد مغذی مانند اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در برخی مکملهای ماهی و روغن ماهی ممکن است در این زمینه کمک کننده باشند.
برای کشف این موضوع، آنها ابتدا ۱۰۰ بیمار را انتخاب کردند که سرطان پروستات شأن در سطح پایین یا متوسط تشخیص داده شده بود و همه آنها انتظار هوشیارانه را انتخاب کرده بودند.
مردان به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند: به رژیم غذایی عادی خود ادامه دهند (گروه کنترل)، یا به آنها مشاوره با هدف افزایش مصرف امگا ۳ داده شد که شامل استفاده از مکملهای روغن ماهی بود.
همزمان به مردان توصیه شد که مصرف چربیهای کمسالم به نام امگا ۶ را کاهش دهند. چربیهای امگا ۶ اغلب در غذاهایی مانند چیپس، کلوچه، سس مایونز و سایر غذاهای سرخ شده یا فرآوری شده یافت میشوند.
برای کمک به ردیابی اینکه چگونه این تغییرات رژیم غذایی ممکن است بر پیشرفت سرطان پروستات تأثیر بگذارد، تیم آرونسون به طور منظم «شاخص Ki-۶۷» هر مرد را آزمایش میکرد.
Ki-۶۷ نشانگرهای زیستی خاصی را برای ردیابی سرعت تکثیر سلولهای سرطان پروستات در طول زمان اندازهگیری میکند.
یک سال پس از مطالعه، مردانی که سعی در ایجاد تعادل در رژیم غذایی بین امگا ۳ و امگا ۶ داشتند، کاهش ۱۵ درصدی در شاخص Ki-۶۷ خود را نشان دادند.
از سوی دیگر، محققان گزارش دادند، مردانی که رژیم غذایی معمول خود را دنبال میکردند، ۲۴ درصد افزایش در Ki-۶۷ نشان دادند.
آرونسون میگوید: «این تفاوت معنیدار نشان میدهد که تغییرات رژیم غذایی ممکن است به کُند کردن رشد سرطان کمک کند و به طور بالقوه نیاز به درمانهای تهاجمیتر را به تأخیر بیندازد یا حتی از آن جلوگیری کند».
با این حال یک هشدار وجود داشت: حتی اگر کاهش شاخصهای Ki-۶۷ مردان امیدوار کننده باشد، رژیم غذایی غنی از امگا ۳ درجه گلیسون آنها را که یکی دیگر از اندازه گیری های رایج پیشرفت سرطان پروستات است، تغییر نداد.
بنابراین، تیم تحقیق بر این باورند که تحقیقات بیشتری برای تأیید اینکه آیا افزایش مصرف امگا ۳ اثرات طولانیمدتی بر نتایج سرطان پروستات دارد یا خیر، مورد نیاز است.
منبع خبرگزاری مهر