خواص شگفت انگیز روغن بادام زمینی
همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: روغن بادام زمینی سزاوار توجه بیشتری است. این روغن چیزی بسیار فراتر از یک وسیله پخت و پز است و به دلیل نقطه دود بالا و طعم آجیلی محبوب است. در این مطلب به برخی از مزایای سلامتی شگفت انگیز روغن بادام زمینی و دلایلی که چرا باید در آشپزخانه شما جایگاهی کسب کند، اشاره میکنیم.
محافظت در برابر بیماری قلبی
روغن بادام زمینی به طور طبیعی سرشار از فیتوسترول است، ترکیبات گیاهی که کلسترول را در بدن تقلید می کنند. این ترکیبات برای جذب با کلسترول رژیمی رقابت میکنند و سطح کلسترول را کاهش میدهند. بر اساس مطالعات، فیتواسترولها همچنین به بهبود سلامت شریانی کمک میکنند و خطر تصلب شرایین را کاهش میدهند. برخلاف سایر روغنها، روغن بادام زمینی تعادلی بین چربیهای تک غیراشباع و چند غیراشباع ایجاد میکند.
منبع طبیعی برای طول عمر
رسوراترول، یک آنتی اکسیدان قوی موجود در روغن بادام زمینی، اغلب با سلامت قلب و عروق، کاهش التهاب و بهبود عملکرد مغز مرتبط است. این ترکیب همچنین با مزایای ضد پیری همراه است، زیرا با استرس اکسیداتیو، که به آسیب سلولی سرعت میبخشد مبارزه میکند. محتوای رسوراترول روغن بادام زمینی آن را در مقایسه با روغن های معمولی به یک مکمل غذایی منحصر به فرد تبدیل میکند.
تاثیر در بهبود زخم
روغن بادام زمینی حاوی غلظت بالایی از ویتامین E (توکوفرول) است که خاصیت ارتجاعی پوست را بهبود می بخشد و بهبود زخم را تسریع میکند. خواص ضد التهابی آن میتواند شرایطی مانند اگزما یا پسوریازیس را تسکین دهد. مشخصات اسیدهای چرب موجود در روغن بادام زمینی، باعث تقویت سد چربی پوست میشود، از دست دادن آب جلوگیری میکند و پوست را هیدراته نگه می دارد.
بهترین حالت برای متعادل کردن هورمونها
چیزی که روغن بادام زمینی را متمایز میکند، توانایی آن در تاثیرگذاری بر سلامت هورمونی است. این روغن حاوی اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه (PUFA) مانند اسید لینولئیک است که پیش ساز تولید هورمون هستند. این اسیدهای چرب به تنظیم پاسخ بدن به التهاب کمک میکنند و ارتباطات سلولی را بهبود می بخشند، که میتواند بر عدم تعادل هورمونی تاثیر مثبت بگذارد.
تقویت عملکرد شناختی با امگا ۶
در حالی که چربیهای امگا ۳ اغلب توجه مردم را به خود جلب میکنند، اسیدهای چرب امگا ۶ نیز به همان اندازه ضروری هستند و روغن بادام زمینی یک منبع غنی از این اسیدها است. این اسیدهای چرب برای سلامت مغز، ارتقای ارتباطات عصبی و کاهش زوال شناختی مرتبط با افزایش سن حیاتی هستند. رسوراترول موجود در روغن بادام زمینی با محافظت از سلولهای مغز در برابر آسیبهای ناشی از سموم یا استرس اکسیداتیو این را تکمیل میکند و به طور بالقوه خطر بروز بیماریهای عصبی مانند آلزایمر را کاهش میدهد.
بیشتر بخوانید:
- بادام یا بادام زمینی، کدامیک مغذیترند
- آجیل خطر ابتلا به ۱۷ سرطان را کاهش میدهد