سلامت > تغذیه

ارتباط بین مزاج و شخصیت؛ همه چیز درباره سردترین طبع بدن

فاطمه معینی متخصص طب ایرانی در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با طبع و مزاج‌ها در طب ایرانی و بررسی شخصیت شناسی هر طبع و مزاج توضیحاتی داد و گفت: سردمزاجی یکی از دسته‌بندی‌ها و خصوصیات مهم در طب ایرانی است که به افرادی اطلاق می‌شود که بدنشان در برابر سرما و هوای سرد بیشتر از حد معمول آسیب می‌بیند.

وی ادامه داد: افرادی که طبعشان سرد است به طور معمول استخوان بندی ظریف و مفاصل آن‌ها بدون برجستگی است؛ کسانی که طبع سردی دارند اعمال، رفتار و گفتار بسیار آرام، تن صدای پایین و کم انرژی و آرام هستند.

معینی اظهار داشت: از نظر رطوبت و خشکی بدن نیز افرادی که پایه بدنی‌شان رطوبت دارد، از نظر وزنی پرتر بوده و استعداد چاقی دارند؛ اما افرادی که بدن‌های خشکی دارند افرادی هستند که بسیار لاغر هستند که اگر سرما همراه با رطوبت باشد اغلب بدنشان پر و چاق است و اگر فردی سردی همراه با خشکی باشد این‌ها بسیار ظریف جثه هستند.

ویژگی‌های افراد بلغمی

وی ادامه داد: افرادی که سرد و تر یا به اصطلاح بلغم هستند، افرادی بسیار آرام، دنبال هیجان نیستند و قابل اعتماد هستند. همچنین اگر با اشخاصی که این مزاج را دارند، مواجه شوید، از همان نگاه اول می‌توانید به این نتیجه برسید که با اشخاصی خجالتی روبه‌رو هستید.

متخصص طب ایرانی اظهار داشت: افرادی با مزاج بلغمی ترجیح می‌دهند زندگی آرامی را با محوریت خانه و خانواده داشته باشند، آن‌ها درگیر دنیای اطراف خود نمی‌شوند. این افراد خیلی وفادارند و رفتار طرف مقابل را تحمل می‌کنند اما زمانی که رابطه‌شان را با کسی قطع می‌کنند، هیچ‌وقت به آن رابطه بر نمی‌گردند.

معینی متذکر شد: مردان دارای مزاج سرد اندامی درشت و مایل به چاق دارند. پوست این افراد می‌تواند سفید یا گندمی باشد. در لمس پوست سردی و خشکی احساس می‌شود. این افراد موی چندان پرپشتی ندارند و کسالت در چهره آن‌ها قابل مشاهده است. مردان بلغمی به رنگ‌هایی چون آبی و سبز تمایل بیشتری دارند و در انتخاب لباس بیشتر این دو رنگ را برمی‌گزینند. این مردان همچنین آرام و صبور بوده و زیاد قوی نیستند.

وی اذعان کرد: زنان بلغمی مزاج چندین مشخصه مهم دارند. این بانوان نیز از هیکلی درشت و پوستی سفید رنگ برخوردارند. پوست آن‌ها خشک و مستعد آکنه و جوش است. به دلیل حساسیت زیاد به سرما، سرماخوردگی در فصل زمستان بسیار برای آن‌ها اذیت‌کننده است. این بانوان همچنین تمایل بسیار زیادی به خواب داشته و ساعت‌های طولانی استراحت می‌کنند، بنابراین از بیدار شدن از خواب در طول روز کسل و بی‌انرژی هستند.

عسلنا - برای افراد سرد مزاج چه خوراکی هایی مفید است ؟/ سرد مزاج ها حتما عسل  بخورند

ویژگی‌های خلقی افراد سوداوی

متخصص طب ایرانی در ادامه گفت: افرادی که مزاج سرد و خشک دارند به شدت درون‌گرا، دارای وسواس‌های فکری و ریزبینی بیش از حد، ناتوانی‌های جنسی، بی حوصله شدن، ناامیدی، بی‌حالی، گوشه‌گیری و انزوا، یبوست، بی‌اشتهایی و لاغری، نیاز دائمی به گریه کردن بی دلیل، حساسیت بالا، کهیر پوست و وجود درد در بدن بدون دلیل می‌شود.

ویژگی‌های ظاهری افراد سوداوی

معینی مطرح کرد: بیشتر افراد سوداوی مزاج، رنگ پوست تیره‌ای دارند و ممکن است لکه‌های تیره رنگی در پوست آنها ظاهر شود، پوست آن‌ها نسبت به سایر هم‌سن و هم‌جنسان خود خشک‌تر است، موهای سر کم‌پشت اما موهای بدن زیاد دارند، اغلب این افراد اندام لاغر و تکیده‌ای دارند، معمولاً صورت و چانه کشیده‌تری نسبت به نُرم جامعه داشته و همچنین اشتهای کاذب و ریزه‌خوار هستند.

خطر چاقی با مزاج سرد و خشک

مواد غذایی مناسب برای افراد سرد مزاج

متخصص طب ایرانی اذعان کرد: افراد با طبع سرد، به دلیل مزاج سرد بدنشان نسبت به افراد گرم مزاج متفاوت‌تر و حساس‌تر به مواد غذایی، واکنش نشان می‌دهند. سردمزاج‌ها معمولاً دارای علائمی مانند احساس سرمای بیشتر، خستگی زودرس، ضعف عمومی، کاهش انرژی و حتی گاهی افسردگی و اضطراب هستند؛ این افراد باید از مصرف بیش از حد خوراکی‌های سرد پرهیز کرده و خوراکی‌های گرم را در برنامه غذایی خود بگنجانند.

وی هشدار داد: نکته قابل توجه برای افراد سوداوی این است که از ادویه‌های گرم استفاده نکنند، زیرا این ادویه‌ها درسته که حرارت بدنشان را بالا می‌برد اما از جهت خشکی بدن را بیشتر کرده و بدنشان به آن ادویه گرم واکنش نشان می‌دهد؛ این افراد بیشتر از خوراکی مانند شیر برنج، سوپ جو که رطوبت بدنشان را بالا می‌برد استفاده کنند.

معینی در پایان خاطر نشان کرد: آشنایی با مزاج‌های چهارگانه همانند یک تست روانشناسی است که می‌توانید با شخصیت افراد تا حدودی آشنا شوید؛ اگر در زندگی این دانش را داشته باشید ر در روابط بین فردی و اجتماعی بسیار کمک کننده است.

منبع خبرگزاری مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا