جراحی رباتیک ایرانی در مسیر رشد و بالندگی
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبدا، علیرضا میرباقری، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیرعامل شرکت نوآوران رباتیک و پزشکی سینا گفت: این سامانه حاصل ده سال تحقیق و توسعه مستمر است که تمامی تستهای فنی، استانداردها، مطالعات پیشبالینی روی حیوان و جسد انسان را پشت سر گذاشته و از سال گذشته مجوز ورود به مطالعات بالینی انسانی را دریافت کرده است.
وی افزود: از نیمه فروردین امسال، مطالعات بالینی روی بیماران داوطلب آغاز شده و تاکنون هشت عمل جراحی برداشتن کیسه صفرا در بیماران ۴۲ تا ۶۳ ساله با موفقیت کامل انجام شده است. همه بیماران همان روز یا روز بعد مرخص شدهاند.
میرباقری با اشاره به تأثیر این فناوری بر کاهش دوره نقاهت گفت: اگر جراحیهایی که قبلاً بهصورت باز انجام میشدند را با ربات بهصورت بسته انجام دهیم، دوره نقاهت از یکی دو هفته به یک روز کاهش مییابد. در جراحیهایی که قبلاً لاپاراسکوپی میشدند، دوره نقاهت مشابه است اما دقت عمل با ربات بهطور چشمگیری افزایش مییابد.
وی توضیح داد: هر حرکت دست جراح در کنسول، بهصورت یکدهم در ابزار جراحی داخل شکم بیمار کپی میشود. این یعنی کنترل دقیقتر، لرزش کمتر و کیفیت بالاتر در اجرای عمل.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مصاحبه با رادیو سلامت، با اشاره به شعار سال ۱۴۰۴ اظهار کرد: این مسیر نهتنها گشایشی برای معیشت مردم خواهد بود، بلکه با برنامهریزی دولت و مشارکت مردم، میتوان بر چالشهای اقتصادی و تحریمها غلبه کرد و آیندهای روشن رقم زد.
منبع خبرگزاری مهر