اجتماعی > سلامت

تهران، بیشترین مصرف‌کننده خون و فرآورده‌های خونی / لزوم افزایش مشارکت برای اهدای خون

شهرام میرزایی در گفت‌وگو با ایسنا،  با بیان اینکه اهدای خون از اهمیت بسیار فراوانی برخوردار است، اظهار کرد: سازمان انتقال خون، ضرورت اهمیت اهدای خون را در کانون توجه قرار داده و با تشکیل «شبکه ملی خون‌رسانی» تلاش می‌کند توزیع خون در سطح کشور را مدیریت کند.

وی با بیان اینکه بیش از ۱۰۰۰ مرکز درمانی در سطح کشور به مردم خدمت‌رسانی می‌کنند، گفت: تامین خون و فرآورده‌های خونی مورد نیاز مراکز درمانی، وظیفه سازمان انتقال خون است. بررسی کارنامه عملکرد سازمان انتقال خون بیانگر این است که توانسته‌ایم ۱۰۰ درصد نیاز مراکز درمانی در زمینه خون و فرآورده‌های آن را تامین کنیم.

وضعیت «نسبی» ذخایر خون در کشور

معاون اجتماعی سازمان انتقال خون درباره وضعیت ذخایر خون در کشور گفت: ذخایر خونی کشور از وضعیت «نسبی» برخوردار است. میزان ذخایر خون برخی از استان‌ها بیش از ۱۰ روز است، در حالی که برخی استان‌ها به مراجعه بیشتر مردم برای اهدای خون نیاز دارند تا سازمان انتقال خون بتواند ذخایر خونی را به نحو احسن مدیریت کند.

میرزایی با بیان اینکه معمولا میزان مراجعه برای اهدای خون در فصل سرد سال کاهش می‌یابد، خاطرنشان کرد: مسائل دیگری مانند «آلودگی هوا»، «تعطیلات ادارات در روزهای غیرتعطیل» و «شیوع بیماری‌های فصلی» نیز مزید بر علت شده و بر کاهش مراجعه برای اهدای خون اثر گذاشته است.

ضرورت مدیریت ذخایر خونی 

وی درباره ضرورت مدیریت ذخایر خون توضیح داد: خون و فرآورده‌های خونی از نیازهای روزمره مراکز درمانی است و به همین دلیل سازمان انتقال خون می‌بایست مدیریت ذخایر خون را در کانون توجه قرار دهد تا از بروز هرگونه مشکل جلوگیری کند.

مردم یاریگر سازمان انتقال خون باشند 

تا پایان سال خون اهدا کنید

معاون اجتماعی سازمان انتقال خون با بیان اینکه مردم همواره یاریگر سازمان انتقال خون هستند، افزود: سازمان انتقال خون از مردم درخواست می‌کند که میزان مشارکت خود برای اهدای خون را طی این روزها افزایش دهند. من از مردم درخواست می‌کنم که اهدای خون را به عنوان مشارکت اجتماعی در نظر بگیرند و تا پایان سال نسبت به اهدای خون اقدام کنند تا ذخایر خونی را به خوبی مدیریت کرده و از بروز مشکل جلوگیری کنیم.

تهران، بیشترین مصرف‌کننده خون و فرآورده‌های خونی در کشور

معاون اجتماعی سازمان انتقال خون درباره وضعیت ذخایر خونی استان تهران گفت؛ استان تهران، پرمصرف‌ترین استان کشور در زمینه خون و فرآورده‌های خونی است. مصرف بالای فرآورده‌های خونی و خون در استان تهران در مسائل مختلف ریشه دارد؛ به طوری که برخی هموطنان برای سپری کردن مراحل درمانی خود به استان تهران مراجعه می‌کنند. علاوه‌ بر مراجعه شهروندان سایر شهرها به مراکز درمانی شهر تهران برای درمان، بیشترین مراکز درمانی کشور نیز در پایتخت مستقر است.

وضعیت ذخایر خونی در استان تهران

میرزایی درباره میزان مصرف روزانه خون در مراکز درمانی در شهر تهران گفت: ۱۶۰۰ تا ۱۷۰۰ واحد خون به صورت روزانه در مراکز درمانی شهر تهران توزیع می‌شود. با توجه به اینکه مصرف خون استان تهران از سایر استان‌های کشور بیشتر است، سازمان انتقال خون به یاری و حمایت بیشتر شهروندان تهرانی برای اهدای خون نیاز دارد. در حال حاضر، میزان ذخایر خونی استان تهران کمتر از ۷ روز است.  

برگزاری پویش‌های اهدای خون در ماه‌های گذشته

معاون اجتماعی سازمان انتقال خون همچنین درباره صدور فراخوان برای اهدای خون در سطح کشور گفت: فراخوانی برای مراجعه به منظور اهدای خون صادر نشده اما رسانه‌ها می‌توانند در زمینه جذب مردم برای اهدای خون اثرگذار باشند. البته پویش‌هایی درباره اهدای خون طی دو ماه گذشته برگزار کرده‌ایم.

وی گفت: برخی شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی بزرگ نیز متقاضی اهدای خون هستند و تیم‌های سیار سازمان انتقال خون با حضور در این مجموعه‌ها نسبت به فرایند خونگیری اقدام کرده است.  

نرخ مشارکت پایین زنان در اهدای خون

معاون اجتماعی سازمان انتقال با بیان اینکه نرخ مشارکت برای اهدای خون در میان زنان پایین است، توضیح داد: نرخ پایین مشارکت برای اهدای خون در میان زنان به دلیل مسائل مختلف مانند «اطلاعات کم» و «ترس از بروز بیماری کم‌خونی» است.  

میرزایی با بیان اینکه سلامت اهداکنندگان برای سازمان انتقال خون بسیار حائز اهمیت است، گفت: افرادی که برای اهدای خون به پایگاه‌های انتقال خون مراجعه می‌کنند، پس از پذیرش، توسط پزشک پایگاه مصاحبه می‌شوند و میزان هموگلوبین خون مراجعه‌کنندگان اهدای خون اندازه‌گیری شده و در صورت دارا بودن شرایط می‌توانند خون اهدا کنند. با توجه به فرایند اهدای خون، نگرانی در زمینه بروز کم‌خونی وجود ندارد.

وی گفت: ترس و واهمه زنان برای اهدای خون می‌بایست رفع شود و این موضوع ریشه در آگاهی‌بخشی و اطلاع‌رسانی دارد. سازمان انتقال خون به منظور رفع ترس و واهمه زنان به وسیله آگاهی‌بخشی می‌تواند از ظرفیت رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی استفاده کند.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا