سلامت > بهداشت

تبلیغات نادرست و پرخطر درمان HPV در شبکه‌های اجتماعی

ارتباط فردا: کتایون طایری درباره ویروس HPV و روش‌های پیشگیری و درمان آن که این روزها توجه زیادی را به خود جلب کرده است، گفت: مهم‌ترین راه پیشگیری از ابتلاء به این ویروس، پرهیز از روابط جنسی غیرایمن و متعدد است. همچنین، واکسیناسیون HPV، به‌ویژه در سنین مناسب، به‌طور قوی توصیه می‌شود.

وی افزود: به‌ویژه برای زنان، انجام غربالگری‌های منظم و دقیق برای شناسایی زودهنگام سرطان گردن رحم بسیار توصیه می‌شود. خانم‌ها باید به‌طور مرتب برنامه‌های غربالگری که توسط ماما یا پزشک متخصص زنان تنظیم و ارائه می‌شود، دنبال کنند. چرا که بروز سرطان گردن رحم و برخی انواع دیگر مستقیماً با انواع پرخطر HPV ارتباط دارد و با تشخیص به‌موقع و زودهنگام، این بیماری‌ها قابل درمان خواهند بود.

طایری درباره واکسن‌های پیشگیری از HPV گفت: انواع واکسن‌های ۲ ظرفیتی، ۴ ظرفیتی و ۹ ظرفیتی وجود دارد که تأثیر بسیاری در پیشگیری دارند.

متخصص بیماری‌های عفونی و فلوشیپ HIV در پاسخ به این پرسش که آیا این واکسن‌ها اثربخش هستند، گفت: از نظر بنده بله؛ در حال حاضر در بسیاری از کشورهای جهان، واکسن HPV به بخشی از واکسیناسیون روتین تبدیل شده است. در خصوص اینکه آیا این واکسن در کشور ما به عنوان واکسن روتین قرار خواهد گرفت یا خیر، باید بگویم که این موضوع بستگی به تصمیم‌گیری‌های سطح بالا در آینده دارد، اما امیدوارم شرایط لازم برای انجام این اقدام مهیا شود.

وی ادامه داد: واکسن‌های HPV قادرند از ابتلاء به دو سویه اصلی پرخطر HPV و همچنین برخی سویه‌های اضافه شده، جلوگیری کنند. لازم به تاکید است که افرادی که مبتلا به زگیل‌های تناسلی هستند، نباید به دلیل ترس از این بیماری، به درمان‌های تأیید نشده و تبلیغاتی روی آورند.

کتایون طایری هشدار داد: بسته‌های مختلفی که در شبکه‌های اجتماعی به‌عنوان درمان HPV معرفی می‌شوند، تهدیدی جدی برای سلامت و اقتصاد بیماران محسوب می‌شوند. متأسفانه، بیماران مستأصل به این تبلیغات روی آورده و این بسته‌ها را خریداری می‌کنند، در حالیکه این محصولات، درمانی شناخته‌شده و علمی نیستند و می‌توانند آسیب‌های بیشتری به همراه داشته باشند.

طایری، متخصص بیماری‌های عفونی و فلوشیپ HIV، به افرادی که به زگیل‌های تناسلی مبتلا شده یا نگران این موضوع هستند توصیه کرد تا حتماً به پزشکان متخصص در این زمینه مراجعه کنند.

وی تاکید کرد که درمان این مشکل عمدتاً به صورت برداشتن ضایعه با روش‌های مختلف انجام می‌شود. با این حال، این روش‌ها درمان قطعی محسوب نمی‌شوند و احتمال بازگشت ضایعات زگیلی وجود دارد.

وی تاکید کرد: نباید فراموش کنیم که نزدیک به ۹۰ درصد از افرادی که به ویروس HPV مبتلا می‌شوند، طی چند سال خود به خود بهبود یافتند و این ضایعه از بدنشان پاک می‌شود.

دکتر طایری یادآور شد: واکسن HPV یک واکسن پیشگیرانه است و ضروری است که به طور گسترده در دسترس افراد قرار گیرد تا امکان پیشگیری از ابتلاء به این ویروس فراهم شود.

وی بیشترین راه انتقال ویروس HPV را تماس‌ها و روابط جنسی غیرایمن دانست و تصریح کرد: این ویروس از طریق خراش یا پوست آسیب‌دیده منتقل می‌شود و برخلاف برخی تصورات، در روابط اجتماعی معمول قابل انتقال نیست. بنابراین نباید با اطلاعات نادرست در جامعه ایجاد نگرانی و وحشت کنیم.

وی، در پاسخ به برخی شایعات درباره احتمال انتقال ویروس از طریق تماس‌های معمول یا استخر، اظهار کرد: اگرچه شواهد علمی ثابت شده‌ای مبنی بر انتقال زگیل‌های تناسلی از طریق استخر وجود ندارد، اما نمی‌توان احتمال وجود راه‌های دیگر انتقال ویروس را به‌طور کامل رد کرد.

وی تاکید کرد: نکته مهم این است که افراد مبتلا به زگیل‌های تناسلی به دلیل انگ بیماری یا نحوه انتقال آن، نباید از دسترسی به خدمات مراقبتی، پیشگیرانه و درمانی مناسب محروم شوند.

به گزارش وبدا؛ طایری تأکید کرد: برای پیشگیری از ابتلاء به HPV، واکسیناسیون باید در سنین نوجوانی و جوانی انجام شود، زیرا در سنین بالاتر ممکن است اثربخشی واکسن کاهش یابد یا فرد پیش از واکسیناسیون به این ویروس مبتلا شده باشد.

وی در پایان گفت: تاکید می‌کنیم که تزریق واکسن‌های HPV بسیار مؤثر هستند و اهمیت بسیاری در پیشگیری از انتقال این گروه ویروس‌ها دارند. در عین حال مردم باید مراقب تهدیدکننده‌های سلامت نظیر خرید بسته‌های مجهول درمان HPV با اسامی و ترکیبات مختلف، در شبکه‌های اجتماعی هم باشند.

منبع خبرگزاری مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا