سلامت > تغذیه

تاثیر رژیم غذایی مدیترانه‌ای در کاهش خطر سرطان در افراد چاق

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز تودی، اضافه وزن و چاقی می‌تواند خطر ابتلاء به چندین نوع سرطان را افزایش دهد.

مطالعه اخیر نشان داد که پایبندی زیاد به رژیم غذایی مدیترانه ای به کاهش خطر ابتلاء به سرطان‌های مرتبط با چاقی تا ۶ درصد کمک می‌کند.

چاقی عاملی است که می‌تواند بر بسیاری از زمینه‌های سلامت از جمله خطر ابتلاء به سرطان تأثیر بگذارد. چاقی می‌تواند خطر ابتلاء به انواع مختلف سرطان از جمله سرطان کبد، کلیه و تیروئید را افزایش دهد.

مطالعه جدید بررسی کرد که چگونه پیروی از رژیم غذایی مدیترانه ای بر خطر ابتلاء به سرطان مرتبط با چاقی تأثیر می‌گذارد.

این مطالعه شامل بیش از ۴۵۰۰۰۰ شرکت‌کننده بود و نشان داد که پیروی زیاد از رژیم غذایی مدیترانه‌ای خطر ابتلاء به سرطان مرتبط با چاقی را تا ۶ درصد در مقایسه با پیروی کم از رژیم مدیترانه‌ای کاهش می‌دهد.

نتایج نشان می‌دهد که این کاهش خطر مستقل از داشتن اضافه وزن یا چاقی است.

نویسندگان این تحقیق خاطرنشان می‌کنند که شواهد قبلی نشان داده است که رژیم غذایی مدیترانه ای ممکن است به بهبود چاقی کمک کند و در برابر برخی از انواع سرطان‌ها محافظت ایجاد کند.

برای این مطالعه، محققان به دنبال این بودند که ببینند چگونه پیروی از رژیم غذایی مدیترانه ای بر خطر ابتلاء به سرطان مرتبط با چاقی تأثیر می‌گذارد.

برای مطالعه کنونی، آنها ۴۵۰۱۱۱ شرکت کننده را در تجزیه و تحلیل خود لحاظ کردند.

محققان رژیم غذایی شرکت کنندگان را با تمرکز بر ۱۴ گروه غذایی و مواد مغذی کلیدی، مانند مصرف ماهی، سبزیجات و حبوبات مورد بررسی قرار دادند.

آنها سپس میزان مصرف روزانه هر جز و کل انرژی دریافتی شرکت کنندگان را تخمین زدند.

نتایج فواید متمایز را برای شرکت‌کنندگانی که به رژیم مدیترانه‌ای پایبند بودند در مقایسه با افرادی که پایبندی کم داشتند، نشان داد.

در طول زمان پیگیری شرکت‌کنندگان، که میانگین آن حدود ۱۵ سال بود، ۴.۹ درصد از شرکت‌کنندگان به سرطان مرتبط با چاقی مبتلا شدند. کمترین میزان برای گروهی بود که بیشترین پایبندی به رژیم مدیترانه ای را داشتند.

به طور کلی، پایبندی زیاد به رژیم غذایی مدیترانه ای با کاهش ۶ درصدی خطر ابتلاء به سرطان مرتبط با چاقی همراه بود.

محققان همچنین انواع خاصی از سرطان مرتبط با چاقی را بررسی کردند. پیروی زیاد از رژیم غذایی مدیترانه ای با کاهش خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ، کبد و کلیه همراه بود. پایبندی متوسط با خطر کمتر سرطان مری همراه بود.

منبع خبرگزاری مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا