تاثیر دخانیات در کاهش باروری زنان
ارتباط فردا: دکتر سلمه دادگر با اشاره به اینکه زنان مصرف کننده سیگار تقریبا دو سال زودتر از سایر زنان یائسه میشوند، گفت: زنانی که به شکلی در معرض تنفس دود سیگار قرار گرفتهاند به طور متوسط ۱۳ ماه زودتر از سایر زنانی که دود سیگار را در محیط زندگیشان استنشاق نکردهاند، یائسه میشوند.
وی با بیان اینکه سموم موجود در تنباکو، در مسیر تولید هورمونهای مرتبط با چرخه باروری مداخله کرده و میتوانند منجر به اختلال در تخمکگذاری شوند، گفت: این سموم همچنین میتوانند پیش از لانهگزینی جنین در دیواره رحم، آسیبزا باشند و بر روی فرآیندهای آمادهسازی رحم برای بارداری اثر بگذارند.
دادگر با بیان اینکه حتی بانوانی که نیاز به درمانهای کمک باروری دارند در صورت مصرف سیگار بر این درمانها کمتر پاسخ میدهند، گفت: از طرفی مادرانی که سیگاری هستند و بارور میشوند، میزان سقط جنین و نواقص مادرزادی در جنین آنها بیشتر است.
وی با بیان اینکه شیوع ناهنجاریهای کروموزومی مانند سندرم داون در مادران سیگاری بیشتر از سایرین اتفاق میافتد، اظهار کرد: در مادران سیگاری احتمال بارداری خارج از رحم و زایمان زودرس بیشتر است و فرزندان مادران سیگاری نیز در دوران بارداری مبتلا به محدودیت رشد، میشوند و بعد از تولد هم احتمال ابتلای فرزندان آنها به دیابت، چاقی، بیماریهای قلبی عروقی و حتی مرگ ناگهانی نوزاد و آسم افزایش می یابد.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، دادگر گفت: ترک مصرف سیگار برای بانوان به خصوص در دوران بارداری موجب کاهش عوارض دوران بارداری و بعد از تولد نوزاد میشود.
وی افزود: عوارض مصرف سیگار در مادران باردار، مرده زایی، جدا شدن زود هنگام جفت و جفت سر راهی است که می تواند برای مادران مصرف کننده دخانیات، مخاطراتی را ایجاد کند.
انتهای پیام
منبع: خبرگزاری ایسنا