زندگی > تغذیه و آشپزی

آشنایی با انواع غذا با تخم مرغ


به گزارش همشهری آنلاین، انواع غذا با تخم مرغ وجود دارد که می‌توانید بر حسب علاقه و مواد اولیه‌ای که دارید، دست به آماده کردن آن‌ها بزنید. برخی از این غذاها عبارتند از:

املت گوجه و تخم مرغ

برای تهیه املت گوجه فرنگی و تخم مرغ، ابتدا گوجه‌فرنگی‌ها را شسته و به صورت نگینی خرد می‌کنیم. در صورت تمایل می‌توان پیاز و سیر را نیز ریز خرد و به گوجه‌فرنگی‌ها اضافه کرد. در یک تابه مناسب مقداری روغن ریخته و روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم. پیاز و سیر را اضافه کرده و تفت می‌دهیم تا نرم شوند. سپس گوجه‌فرنگی‌های خرد شده را به تابه اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم تا نرم شوند و آب آنها کمی کشیده شود. در این مرحله نمک، فلفل و سایر ادویه‌جات دلخواه را به مواد اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم.

تخم‌مرغ‌ها را در یک کاسه جداگانه شکسته و کمی هم می‌زنیم تا زرده و سفیده آنها با هم مخلوط شوند. سپس به تابه اضافه می‌کنیم. حرارت را ملایم کرده و اجازه می‌دهیم املت به آرامی بپزد. برای اینکه املت پفکی شود، می‌توان در این مرحله درب تابه را گذاشت. وقتی املت خودش را گرفت و زیر آن کمی طلایی شد، می‌توان آن را برگرداند تا طرف دیگر آن نیز بپزد. حالا می‌توان آن را با نان، سبزیجات تازه و یا ترشی سرو کرد. برای خوشمزه‌تر شدن املت می‌توان از مقداری پنیر پیتزا رنده شده نیز در آن استفاده کرد. در صورت تمایل می‌توان از فلفل دلمه‌ای رنگی خرد شده نیز در املت استفاده کرد. همچنین می‌توان به جای روغن از کره نیز برای تهیه املت استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: آشنایی با خواص تخم‌مرغ

کوکو سبزی

کوکو سبزی یکی از غذاهای اصیل و پرطرفدار ایرانی است که به دلیل طعم بی‌نظیر و خواص فراوان، همواره جایگاه ویژه‌ای در سفره‌های ایرانی داشته است. برای تهیه این غذای خوشمزه، ابتدا سبزی‌های معطر و تازه مانند تره، جعفری، شوید و گشنیز را پاک کرده و به صورت ریز خرد می‌کنیم. سپس تخم‌مرغ‌ها را در ظرفی شکسته و به خوبی هم می‌زنیم تا زرده و سفیده آنها با هم مخلوط شوند.

در ادامه، سبزی‌های خرد شده را به تخم‌مرغ‌ها اضافه کرده و مخلوط می‌کنیم. برای طعم‌دهی بیشتر، می‌توان از ادویه‌هایی مانند نمک، فلفل، زردچوبه و پودر سیر نیز استفاده کرد. در صورت تمایل، می‌توان مقداری گردوی خرد شده و زرشک نیز به مواد کوکو اضافه کرد.

تابه‌ای مناسب را روی حرارت قرار داده و مقداری روغن در آن می‌ریزیم. پس از داغ شدن روغن، مواد کوکو را به طور یکنواخت در تابه پخش می‌کنیم. حرارت را ملایم کرده و اجازه می‌دهیم کوکو به آرامی بپزد و طلایی شود. برای جلوگیری از سوختن کوکو، می‌توان درب تابه را گذاشت. پس از پخت یک طرف کوکو، آن را با احتیاط برمی‌گردانیم تا طرف دیگر نیز به خوبی بپزد. پس از پخت کامل، کوکو را از تابه خارج کرده و به دلخواه برش می‌دهیم. کوکو سبزی را می‌توان به صورت گرم یا سرد همراه با نان، ماست و ترشی سرو کرد. این غذا سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است و به دلیل وجود سبزیجات تازه، ارزش غذایی بالایی دارد.

آشنایی با انواع غذا با تخم مرغ

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوکو سبزی | فوت و فن خوشمزه شدن این غذای پرطرفدار

کتلت گوشت

برای تهیه کتلت گوشت خوشمزه، ابتدا گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده، سیب زمینی رنده شده، تخم مرغ، نمک، فلفل و ادویه جات دلخواه مخلوط می‌کنیم. مواد را خوب ورز می‌دهیم تا کاملا یکدست شوند. سپس از مواد به اندازه دلخواه برداشته و به شکل گرد یا بیضی در می‌آوریم. در تابه‌ای روغن را داغ کرده و کتلت‌ها را در آن سرخ می‌کنیم. حرارت باید ملایم باشد تا کتلت‌ها مغزپخت شوند و نسوزند. هر طرف کتلت را حدود ۵-۷ دقیقه سرخ می‌کنیم تا طلایی رنگ شود. کتلت‌های آماده شده را می‌توان با نان، سیب زمینی سرخ کرده، سالاد و یا ترشی سرو کرد. برای طعم بهتر، می‌توانید از سبزیجات معطر مانند جعفری و گشنیز خرد شده نیز در مواد کتلت استفاده کنید. همچنین اضافه کردن کمی آرد سوخاری به مواد کتلت، باعث تردتر شدن آن می‌شود.

رولت تخم مرغ کره‌ای

رولت تخم مرغ کره‌ای یک صبحانه یا میان‌وعده خوشمزه و آسان است. برای تهیه آن، ابتدا تخم‌مرغ‌ها را با نمک و فلفل خوب هم بزنید. در صورت تمایل می‌توانید کمی شیر یا خامه نیز اضافه کنید تا رولت نرم‌تر شود. سپس مقداری کره را در یک تابه نچسب روی حرارت ملایم آب کنید. مخلوط تخم‌مرغ را در تابه بریزید و اجازه دهید تا کمی خودش را بگیرد.

وقتی تخم‌مرغ کمی سفت شد، شروع به رول کردن آن از یک طرف تابه کنید. رولت را تا انتها بپیچید و کمی فشار دهید تا لایه‌ها به هم بچسبند. در صورت تمایل می‌توانید داخل رولت را با پنیر، سبزیجات خرد شده یا گوشت پر کنید. رولت تخم مرغ را می‌توانید به صورت گرم یا سرد برش داده و سرو کنید. این غذا به دلیل ظاهر زیبا و طعم خوب، برای مهمانی‌ها و دورهمی‌ها نیز مناسب است.

میرزا قاسمی

میرزا قاسمی یکی از غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی است که اصالت آن به استان گیلان برمی‌گردد. برای تهیه این غذا، ابتدا بادمجان‌ها را روی آتش یا زغال کباب می‌کنیم تا کاملا نرم شوند. سپس پوست آنها را کنده و گوشت داخل آن را ساطوری می‌کنیم. گوجه‌فرنگی‌ها را نیز به همین ترتیب کباب کرده، پوست آنها را می‌گیریم و ساطوری می‌کنیم.

در یک تابه مقداری روغن ریخته و سیر خرد شده را در آن تفت می‌دهیم تا طلایی شود. سپس بادمجان و گوجه‌فرنگی ساطوری شده را به تابه اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم. نمک، فلفل و زردچوبه را نیز به مواد اضافه می‌کنیم. در ادامه، تخم‌مرغ‌ها را در تابه شکسته و با مواد دیگر مخلوط می‌کنیم. حرارت را ملایم کرده و اجازه می‌دهیم میرزا قاسمی به آرامی بپزد و آب آن کشیده شود. در نهایت، میرزا قاسمی را در ظرف مورد نظر ریخته و با نان، برنج یا به صورت خالی سرو می‌کنیم. این غذا را می‌توان به صورت گرم یا سرد سرو کرد.

بیشتر بخوانید: روش تهیه میرزا قاسمی با بادمجان کبابی و رب گوجه

سالاد الویه

سالاد الویه یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین سالادها محسوب می‌شود. برای تهیه آن، ابتدا سیب زمینی و تخم مرغ را آبپز کرده و نگینی خرد می‌کنیم. مرغ پخته شده را نیز ریش ریش می‌کنیم. خیارشور و نخود فرنگی را نیز اضافه می‌کنیم. در ظرفی جداگانه سس مایونز، نمک، فلفل و آبلیمو را مخلوط کرده و به مواد اضافه می‌کنیم. همه مواد را خوب مخلوط می‌کنیم تا سس به خورد مواد برود. سالاد الویه را برای مدتی در یخچال قرار می‌دهیم تا خنک شود و طعم‌ها با هم ترکیب شوند. سالاد الویه آماده سرو است. می‌توانید آن را با نان یا به عنوان دورچین غذا سرو کنید.

ته چین مرغ

ته چین مرغ یکی از غذاهای مجلسی و خوشمزه ایرانی است که به دلیل ظاهر زیبا و طعم بی‌نظیر، طرفداران زیادی دارد. برای تهیه این غذا، ابتدا مرغ را با پیاز، نمک و فلفل می‌پزیم و سپس آن را ریش ریش می‌کنیم. برنج را نیز آبکش می‌کنیم. در یک کاسه، زرده تخم مرغ، ماست، زعفران دم کرده، نمک و فلفل را با هم مخلوط می‌کنیم. سپس برنج آبکش شده را به این مخلوط اضافه می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ته‌چین مرغ | نکاتی برای وا نرفتن ته‌چین

آشنایی با انواع غذا با تخم مرغ

در قابلمه‌ای مناسب، مقداری روغن می‌ریزیم و ته آن را با برنج زعفرانی می‌پوشانیم. سپس مرغ ریش ریش شده را روی برنج قرار می‌دهیم و دوباره روی آن را با برنج زعفرانی می‌پوشانیم. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم و اجازه می‌دهیم ته چین به آرامی بپزد و طلایی شود. برای اینکه ته چین خوشرنگ‌تر شود، می‌توانیم مقداری کره آب شده را روی آن بریزیم. پس از پخت، ته چین را در ظرف مورد نظر برمی‌گردانیم و با زرشک، خلال پسته و بادام تزیین می‌کنیم. این غذا را می‌توان با انواع مخلفات مانند سالاد، ترشی و ماست سرو کرد.

نتیجه‌گیری

ما در این مطلب، نحوه پخت بخشی از انواع غذا با تخم مرغ را توضیح دادیم. شما می‌توانید با تکیه بر این دستورهای پخت، ‌ در مدت زمان کوتاه غذایی برای وعده‌های مختلف آماده کنید ‌و از طعم آن لذت ببرید.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا