اجتماعی > سلامت

ماجرای افزایش قیمت نوارهای تست قند خون/ ضرورت افزایش حمایت‌های بیمه‌ای از بیماران

ارتباط فردا: اخیرا دکتر مهدی پیرصالحی – رییس سازمان غذا و دارو نیز در نشستی خبری با اشاره به تغییر نرخ ارز نوارهای تست قند خون و کیت‌های آزمایشگاهی از ۴۲۰۰ تومان به ۲۸۵۰۰ تومان و افزایش قیمت این محصولات، بر ضرورت افزایش پوشش‌های بیمه‌ای و اتخاذ تدابیری در جهت عدم افزایش پرداخت از جیب مردم تاکید کرد.

در همین راستا دکتر علیرضا استقامتی – فوق‌تخصص بیماری‌های غدد درون‌ریز و متابولیسم در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه «نوارهای تست قندخون» ابزاری ضروری و بسیار کاربردی برای بیماران دیابتی است، اظهار کرد: افرادی که به دیابت نوع یک مبتلا هستند به منظور تزریق انسولین می‌بایست از میزان قند خون خود اطلاع داشته باشند. افرادی که به دیابت نوع یک مبتلا هستند، روزانه سه تا چهار بار انسولین تزریق می‌کند. همچنین افراد دیابت نوع ۲ نیز می‌بایست از میزان قند خون خود اطلاع داشته باشند و این موضوع به بیماران دیابت نوع یک محدود نمی‌شود.

افزایش قیمت نوارهای تست قند خون

این استاد دانشگاه علوم‌پزشکی تهران درباره تغییر قیمت نوارهای تست قند خون گفت: حدود یک ماه است که قیمت نوارهای تست خون به واسطه تغییر قیمت ارز این کالای ضروری از ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی به ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان، تغییر کرده است. پیش از تغییر قیمت نرخ ارز نوارهای تست قند خون، قیمت هر بسته نوار قند خون حدود ۸۵هزار تومان و قیمت هر نوار نیز حدود ۵هزار تومان بود. در حال حاضر، بیماران دیابتی می‌بایست برای خرید هر بسته نوار تست قند خون حدود مبلغ ۵۰۰ هزار تومان پرداخت کنند و این در حالی است که یک فرد دیابتی برای سنجش نرمال و منظم قند خون خود به هفته‌ای حداقل یک بسته نوار تست نیاز دارد. 

این فوق‌تخصص بیماری‌های غدد درون‌ریز و متابولیسم ادامه داد: نوارهای تست قندخون یک ابزار ضروری برای بیماران دیابتی محسوب می‌شود. اگر یک بیمار دیابتی به واسطه افزایش قیمت نوارهای تست قند خون از میزان قند خون خود بی‌اطلاع باشد و نسبت به تزریق انسولین اقدام کند با مشکلات بسیاری مواجه می‌شود. افت ناگهانی قند خون از دیگر مسائل و مشکلات بیماران دیابتی است و به همین منظور آنها می‌بایست از میزان قند خون خود آگاه باشند و این موضوع گواهی بر اهیمت نوارهای تست قند خون برای بیماران دیابتی است. 

استقامتی با بیان اینکه قیمت داروهای بیماران دیابتی نیز افزایش یافته، تصریح کرد: این روزها، سخن از همسان‌سازی قیمت نرخ ارز برای دارو سخن به میان می‌آید. به طور قطع، تغییر قیمت نرخ ارز می‌تواند قیمت دارو و تجهیزات پزشکی را تحت تاثیر قرار دهد. اهمیت موضوع نوارهای تست قند خون و داروهای بیماران دیابتی را در نامه‌ای خطاب به وزیر بهداشت نوشته‌ایم و از ایشان خواسته‌ایم به این موضوع توجه کند. 

ضرورت جلوگیری از افزایش پرداخت از جیب مردم

گسترش چتر حمایتی خدمات بیمه‌ای

وی با بیان اینکه دولت می‌بایست به میزان پرداخت از جیب مردم توجه کند، گفت: براساس قانون اساسی، میزان پرداخت از جیب مردم نباید افزایش یابد. افزایش قیمت نوارهای تست قند خون و داروها بیماران دیابتی به معنای افزایش پرداخت از جیب مردم است و بسیاری از بیماران دیابتی نمی‌توانند نوار تست قند خون و داورهای مورد نیاز خود را تامین کنند. متاسفانه، بیماران دیابتی با بیماری‌های قلبی_عروقی، کلیوی و مشکلات چشمی روبرو می‌شوند که هرکدام سبب پرداخت هزینه‌های فراوان می‌شود.

رئیس هیات‌مدیره انجمن اطلاع رسانی دیابت گابریک با بیان اینکه پوشش بیمه می‌بایست افزایش یابد، توضیح داد: بیماران دیابتی به حمایت همه‌جانبه و پوشش بیمه‌ای نیاز دارند. خدمات بیمه‌ها می‌بایست گسترش یابد و بسته‌های حمایتی بیشتری ارائه دهند تا پرداخت از جیب مردم افزایش نیابد.

سلامت؛ مولفه‌ای مهم برای جوامع بشری

این استاد دانشگاه علوم‌پزشکی تهران با بیان اینکه سلامت از مولفه‌های بسیار مهم زندگی بشری به حساب می‌آید، گفت: امنیت و سلامت، دو مولفه مهم برای تمام انسان‌ها است.

استقامتی اظهار کرد: انجن دیابت گابریک، همایش «چالش‌ها و راهکارهای مدیریت بیمارـ محور دیابت در ایران» را به مناسبت روز جهانی دیابت در آبان ماه سال جاری برگزار کرد. موضوع‌های مختلف مانند «افزایش چتر حمایتی بیمه‌ها»، «توجه به بیماران دیابتی» و «جلوگیری از افزایش پرداخت از جیب مردم» را در این همایش برای نمایندگان بیمه‌ها، قائم مقام وزیر بهداشت و دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور مطرح کردیم. رئیس‌جمهور از اعضای جامعه پزشکی کشور است و امیدوارم که به موضوع گسترش چتر حمایتی بیمه‌ها و جلوگیری از افزایش پرداخت از جیب مردم توجه کند. 

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا