راننده تاکسیها کمتر آلزایمر میگیرند
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، بر اساس یک مطالعه جدید، مشخص شد که این ویژگیها ممکن است از آنها در برابر بیماری آلزایمر نیز محافظت کند.
دکتر «ویشال پاتل»، سرپرست تیم تحقیق از بیمارستان بریگام و زنان در بوستون، توضیح داد: «همان بخشی از مغز که در ایجاد نقشههای مکان یابی شناختی نقش دارد و ما از آن برای حرکت در دنیای اطراف خود استفاده میکنیم در ایجاد بیماری آلزایمر نیز نقش دارد.»
پاتل در بیانیه خبری افزود: «ما فرض کردیم مشاغلی مانند رانندگی تاکسی و آمبولانس که نیازمند پردازش مکانی و ناوبری در زمان واقعی هستند، ممکن است با کاهش بار مرگ و میر ناشی از بیماری آلزایمر در مقایسه با مشاغل دیگر همراه باشد.»
محققان خاطرنشان کردند، با این حال، این مزیت برای مشاغلی که فقط یک مسیر ثابت را دنبال میکنند، مانند رانندگی با اتوبوس یا پرواز با هواپیما، وجود ندارد.
برای این مطالعه، محققان سوابق مرگ نزدیک به ۹ میلیون نفر را در ۴۴۳ شغل مختلف تجزیه و تحلیل کردند. همه این افراد بین سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ جان خود را از دست دادند.
در تمام مشاغل، نزدیک به ۴ درصد از این افراد بر اثر بیماری آلزایمر جان خود را از دست دادند.
اما محققان دریافتند تنها ۱ درصد از رانندگان تاکسی و ۰.۷ درصد از رانندگان آمبولانس بر اثر آلزایمر جان خود را از دست دادند.
پس از تعدیل، رانندگان آمبولانس و تاکسی کمترین نسبت مرگ و میر ناشی از آلزایمر را در بین تمام مشاغل داشتند.
در مقایسه، نتایج نشان میدهد که حدود ۳ درصد از رانندگان اتوبوس و ۴ درصد از خلبانان بر اثر آلزایمر جان خود را از دست دادهاند.
پاتل گفت: «نتایج ما این احتمال را نشان میدهد که تغییرات عصبی در هیپوکامپ یا نواحی دیگر مغز در میان رانندگان تاکسی و آمبولانس ممکن است باعث کاهش میزان ابتلاء به آلزایمر شود.»
به گفته محققان، هیپوکامپ ناحیهای از مغز است که به انتقال خاطرات کوتاه مدت به حافظه بلند مدت کمک میکند. همچنین در جهت یابی و پردازش احساسی نقش دارد.
منبع خبرگزاری مهر