زندگی > تندرستی

تاثیر جالب داروهای ضد چاقی برای ترک اعتیاد



به گزارش همشهری آنلاین پژوهشگران دانشگاه لویولا در شیکاگوی آمریکا می‌گویند افراد دچار اختلالات اعتیادی که داروهای آگونیست گیرنده GLP-۱ مصرف می‌کردند، در مقایسه با معتادانی که این دارو را مصرف نمی‌کردند، ۵۰ درصد کمتر دچار عارضه مستی شدند

این یافته‌ها در ۱۷ اکتبر در ژورنال اعتیاد منتشر شد.

یافته‌های آنها نشان داد معتادانی که داروهای GLP-۱ مصرف می‌کنند، همچنین ۴۰ درصد کمتر ممکن است دچار عارضه مصرف بیش از حد مواد افیونی (اووردوز) شوند.

این پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که داروهای GLP-۱ یک ارتباط محافظتی قوی از لحاظ عارضه مستی در بین مبتلایان به اختلال مصرف الکل و اورودوز در معتادان به مواد افیونی دارند.

داروهای GLP-۱ با تقلید از اثر هورمونی به نام «پپتید شبه‌گلوکاگونی- یک» (GLP-1) که در پاسخ به غذا خوردن تولید می شود، باعث کاهش وزن می شوند. مصرف این داروها به تثبیت میزان قند خون، کاهش احساس گرسنگی و کندی هضم کمک می‌کند.

به گفته پژوهشگران، ناحیه مغزی که توسط داروهای GLP-۱ هدف قرار می‌گیرد در فرآیندهایی که مسئول ایجاد و حفظ رفتارهای اعتیاد آور مانند مصرف مزمن مواد هستند، هم نقش دارند.

پژوهشگران در این بررسی داده های بیش از ۵۰۰۰۰۰ نفر با سابقه اعتیاد به مواد افیونی و ۸۱۷۰۰۰ با سابقه اعتیاد به الکل را تجزیه و تحلیل کردند. این داده ها از ۱۳۶ سیستم بهداشتی در آمریکا در فاصله از ژانویه ۲۰۱۴ تا سپتامبر ۲۰۲۲ گرفته شده بود.

پژوهشگران استفاده این افراد از داروهای GLP-۱ و همچنین دوره‌های مستی یا مصرف بیش از حد مواد (اووردوز) در این افراد را پیگیری کردند.

این پژوهشگران می‌گویند یافته‌های این بررسی ممکن است نویدبخش درمان‌های جدید برای اختلالات مصرف مواد باشد.

منبع: HealthDay



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا